dimarts, 16 d’agost del 2016

ELS MILLORS RELATS DE ROALD DAHL

Circulant per una llibreria vaig ensopegar amb aquest llibre, "Els millors relats de Roald Dahl", i clar, no vaig poder evitar de caure en la temptació de llegir-me'l, fan com en sóc, a més de l'any Dahl que hem passat a l'escola per diferents motius. Un d'aquests motius és també el què ha portat a fer aquesta publicació, els 100 anys del seu naixement.
En aquest llibre han fet una selecció d'alguns dels seus contes, en aquest cas destinats a un públic més adult. Per als que ja tenim una edat, sabrem reconèixer en alguns d'aquests relats algunes de les històries que es veien en un programa de televisió de fa uns anys, conegut a Catalunya amb el nom de "Històries imprevistes". En Roald Dahl era el guionista i presentador, donada la seva gràcia en escriure contes en què mai sabies què podia passar, on la imaginació el podia portar a fer uns finals sorprenents.
Un dels episodis mítics d'aquella sèrie, i que trobem en el llibre és el de l'aposta, on un personatge es juga el seu cotxe luxós si l'altre participant de l'aposta és capaç d'encendre 10 vegades seguides el seu encenedor a la primera. La qüestió és que si no ho aconsegueix, es queda sense cotxe i sense dit, que és el què vol el senyor estrany. El millor, que no explicaré, és clar, és el final.
Doncs com aquesta, moltes altres històries estan recollides en aquest llibre, que és entretingut, és novel·la d'estiu clarament, i que al ser contes independents, no requereix tampoc massa fidelització, i pots anar llegint amb calma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada