dimarts, 30 d’agost del 2016

PORT AVENTURA

Feia força anys que no anava a Port Aventura, tot i que és una sortida que per X motius he anat realitzant des de que es va obrir, amb tot tips d'acompanyants. L'última vegada data de fa 9 anys, el 2007, amb els monitors de Món Jove. Aquest agost amb el MEC. Per tant, ja s'intueix un canvi brutal entre el tipus d'atraccions d'aquestes dues visites.
De la del 2007 recordo dues coses: les fotos que ens vam fer a l'oest, que van donar lloc a un acudit sobre l'antiguitat de Món Jove i sobretot, la caiguda lliure de l'Hurakan Condor. Em sembla que un tros de mi es va quedar allà.
Aquest estiu, l'atracció més forta va ser el Tomahawk, la muntanya russa "junior" per als que no poden pujar encara a l'Stampida. Així, Dragon Khan, Furius Baco i el nou Shambala van ser vistos però no viscuts. Tampoc m'és imprescindible, no dic ni que sí ni que no; ja ho veurem si hi tornem algun dia. Sí que vam xalar amb el Tutuki (no hi pugeu al vespre abans de marxar), els "tronquitos" i els "ràpids", i el "Templo del fuego". I és justament a partir d'aquesta última atracció-espectacle que em veig provocat per fer la denúncia corresponent i motivat per a fer aquesta entrada.
Tots els espectacles, tots, i la majoria de personal que t'atén, són en llengua castellana. Port Aventura és un reclam turístic de primera magnitud, i tant pels turistes estrangers com pels espanyols, la llengua oficial del parc és el castellà. Evidentment, em fa ràbia, llàstima, indignació, blablabla... e de sempre. Ai, no, espereu... que aquí "ens hem de partir la cara per parlar en castellà", no me'n recordava...
Dubte en cas d'independència: què passarà? Podrem normalitzar el nostre parc d'atraccions més famós? Podrem passejar-hi sentint la nostra llengua? Si és així, segur que hi torno!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada