dijous, 4 d’agost del 2016

LA NIT I EL DIA

Amb les vacances vas a dormir més tard, i això em permet posar al dia d'algunes pel·lícules d'aquelles que no veus quan les fan, i esperes a seure en un sofà per fer-ho. Parlaré breument de 4, que han estat com la nit i el dia. Dues que no alen res de res (gràcies per no fer-me gastar ni un euro en elles) i dues que estan força més bé (sense ser res de l'altre món, però al costat d'aquelles dues...)

Anem per les bones:

- VALOR DE LEY: els germans Coen van fer una nova versió del clàssic de 1969, amb un John Wayne espectacular. De tant en tant, Hollywood fa algun western modern, i alguns han anat molt bé (com el Sense perdó d'en Clint Eastwood). Sense voler ser millor que l'original, cal dir que és una bona pel·lícula, ben feta, ben interpretada, i que et manté atent a l'evolució de la trama. Tot està calculat al mil·límetre: entorn, música... Molt bé.

- MISSION IMPOSSIBLE: ROGUE NATION: A veure, de debò poso la quarta pel·lícula de la saga com a bona? Doncs sí, si ten en compte el què vas a veure: acció i més acció. Però en el ca d'aquestes pel·lícules, és acció ben feta, ben pensada, amb girs enginyosos, i tot i que ja no dóna massa per més, l'estona de veure-la ha estat molt entretinguda. Així que la posem al sac de pel·lícules distretes, malgrat en Tom Cruise.

I quines tenim a l'alra banda? Aquelles pel·lícules que no cal gastar temps en veure-les?

- CUATRO FANTÁSTICOS: fa molt poc es va fer la versió cinematogràfica d'aquest còmic, i se'n van sortir molt bé (a l'estil de X-men). No eren molt profundes, però eren divertides. En van fer dues parts. Segurament, el sou dels protagonistes va pujar tant (per altes actuacions, clar), que era econòmicament impossible ajuntar-los per a una tercera part. Solució? Tornem a començar de nou. I ha sortit un film per oblidar, personatges sense gens de carisma (com sí tenien els anteriors), guió pobre... res, un xurro! Quina llàstima! I espero que no en facin més.

- MONSTRUOS UNIVERSITY: Si aquestes pel·lícules s'haguessin fet amb persones, segurament els dos protagonistes no haurien acceptat formar part d'aquesta seqüela, perquè realment té un guió horrorós. Sorprèn molt que els guionistes hagin fet aquest xurro, tenint en compte totes les creacions que han fet fins ara. No sé si ho van encarregar a algun guionista novell o què ha passat, si només ho han fet per diners, o què. Pot ser que als USA tingués èxit perquè recrea la vida de les universitats ianquis, i per això aquí no fa cap gràcia. Francament, una decepció, és per oblidar. El mateix, espero que no en facin més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada