divendres, 19 d’agost del 2016

MENTES CRIMINALES Y OLÉ

Una sèrie de tv que de vegades miro per passar una estona, és la de Mentes Criminales, una d'aquestes d'equip de l'FBI que persegueix dolents molt dolents. Com és costum darrerament, fan altres sèries que beuen de l'original (com tots els CSI's, Walking dead's...). I d'aquesta n'han fet una versió (amb el Gary Sinise) en què investiguen les morts o desaparicions de ianquis a tot el món. D'aquesta manera, veus crims a Egipte, Mèxic, París... No té el "punch" de la versió original, però ho volen suplir amb l'exotisme del país on té lloc la desgràcia.
No se n'han fet molts capítols, potser uns 12, i clar, amb la de països que hi ha al món, poc pots arribar a imaginar que algun tindria lloc a Spain. Doncs sí, l'últim o penúltim capítol, tenim la desaparició de turistes nord-americans durant les festes de San Fermín a Pamplona. No vaig poder resistir la temptació de mirar-me l'episodi amb uns altres ulls, de manera que la trama era el de menys, perquè des del minut zero que vaig al·lucinar mandonguilles. No us enganyo si us dic que la proliferació de banderes espanyoles durant tot el capítol era infame i desproporcionada. Fins i tot si els fets passessin a un altre lloc de l'estat, posem pel cas, Andalusia, fins i tot allà, la gran quantitat de banderes seria totalment fora de lloc. A tots els balcons, banderoles als carrers, la gent passejant amb la bandera penjada a l'esquena... Era increïble! Després penses que és Pamplona i que no surt cap ikurriña, i clar, els ulls i el cervell es descentren d'una manera bestial. Quina manipulació! I quin poc encert pels guionistes o els que s'encarreguin de situar l'entorn de la història.
Després hi ha el tema dels braus. Realment és una equació que no falla: ESPAÑA = TOROS.
Encara queden dues perles més a comentar. Una, l'apunt que fan al començament, quan creuen que les mots poden estar vinculades als terroristes nacionalistes bascos. I la segona, el protagonisme que té com a important dins la societat, l'església catòlica. Realment, sembla un episodi emmarcat en qualsevol poble on la civilització encara no ha fet acte de presència. Un episodi flipant, desconcertant i per prendre's a broma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada