dilluns, 15 d’agost del 2016

UNS ALTRES MINYONS

Aquest estiu el retorn a Palamós ha anat acompanyat d'un esdeveniment casteller. Les comarques de Girona no són zona tradicional i ara mateix tampoc han patit una gran explosió castellera com a altres comarques. Salt i Figueres són les més destacades, i després ja arriben les de nova creació, a Santa Cristina d'Aro i Castelló d'Empúries.
Justament els Minyons de santa Cristina participaven a les festes del barri (vila) de Sant Joan de Palamós. I vaig pensar d'anar a fer-hi un cop d'ull. Colla de sis, actuació sense colles convidades i en ple agost, ja imaginava que hi hauria castells bàsics, algun cinc net, però ja em semblava bé. Tot i això hi havia molt poques camises, i van centrar l'exhibició en una masterclass per al públic, cosa que s'entén, donat que els cal créixer com a colla, i cal donar-se a conèixer per les diferents localitats al voltant de santa Cristina. El cap de colla anava explicant amb molta gràcia tot el misteri que envolta el fet casteller, mentre els membres de la colla anaven fent diferents estructures per tal que la gent ho veiés.
Un pilar de 4 a l'inici i un altre al final, on es demanà la col·laboració del públic, van ser les dues construccions exhibides. Em va recordar molt els inicis de la nostra colla, quan havíem de multiplicar els tallers i actuacions com aquesta per tal de donar-nos a conèixer i aconseguir més castellers. Sobretot una actuació que vam fer a un càmping a L'Escala. Mare de Déu, va ser de tant novatos allò... però almenys ens donava rodatge i eren activitats que feien colla, que en aquells inicis tan durs eren imprescindibles. La diferència amb els Minyon
s de Sanat Cristina, és que en aquells primers anys de la colla, la mitjana d'edat era de 20 anys, mentre que ells ja tenen una base sòlida amb gent més gran. Molta sort Minyons (de Santa Cristina)!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada