dissabte, 20 d’agost del 2016

O-G-N-O-T DE NOU

Un dels moments més emblemàtics de la Festa Major de Gràcia és el lliurament de premis als carrers guarnits. Passejar pels diferents móns inventats pels membres de les diferents comissions és un dels al·licients més grans d'aquesta festa, i que segurament sense això, seria una festa major com la de qualsevol altra vila. Però la decoració dels carrers li dóna aquest toc diferencial que fa de la festa major gracienca una festa especial.
No he vist tots els carrers. Quan he baixat a Gràcia, anava directament a un acte concret, i tot i que sí que dedico una estona a la passejada, el temps és insuficient per veure'ls tots.
Per altra banda, el clàssic del premi al carrer Verdi aquest any posava emoció a l'acte dels premis, ja que la sensació era de que no havia de ser entre els primers. Però altres vegades també ho semblava i quedava primer o segon o tercer. Així que si li tocava premi, el tongo (ognot) estava assegurat.
I sí, finalment hi hagué sorpresa, però per Verdi, que van quedar setens. El gran favorit era Progrés, amb una recreació dels decorats de les pel·lícules de Piratas del Caribe absolutament esplèndida. Així que quan els van anomenar com a cinquè premi, la bronca del públic i la indignació dels membres del carrer va ser important.
El primer premi se'l va endur Fraternitat de baix, amb el tema del mar, amb un pescador gegantí a l'entrada del carrer. Sí, una bona entrada, però el vaixell pirata de Progrés era més impressionant. I per dintre, estava bé, però tampoc n'hi havia per tant. Segon i tercer premi, també sobre el mar. Potser el jurat estava format per mariners? no sé.
Els entesos diuen que el més important és sostre i llum, i després ve l'espectacularitat. Doncs no sé... que canviïn les normes, perquè que un carrer et deixi amb la boca oberta, hauria de ser prou important com per ser guanyador. vet aquí, que en les votacions populars, sí han quedat primers.
Pels amics de Travessia de Sant Antoni, quarts, molt bé. I la plaça de la Vila, desens. Suposo que deuen estar contents. Hi havia un carrer de Joc de trons i una altre del Senyor dels anells. Aquests últims (carrer Berga), bon intent però poc realisme; llàstima. A veure què passarà l'any que ve... Però per un any que no guanya Verdi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada