dijous, 2 de setembre del 2021

MERCAT DE BOJOS

Ja fa un mes i mig que vaig començar a parlar dels fitxatges d'estiu que hi havia a Can Barça. I al cap d'un mes i mig, si no fos per l'espiral de canvis dels dia 3 d'agost, gairebé podríem dir que no havia passat res de res. Ni un moviment des de llavors.

A nivell de femení, tot igual. Les tres noves més la tornada de la Clàudia Pina (que me la vaig deixar en aquella entrada). I de sortides, les mateixes, més la Laia Codina. Cap més canvi. Cap sortida més. Veurem com s'ho fa en Giráldez per donar minuts a aquest atac que tenim ara (Jenni, Graham, Martens, Pina, Bruna, Marion i Oshoala). Aquest dissabte comença la competició de lliga, i serà l'hora de la veritat per a les jugadores i sobretot per l'entrenador. Els partits de pretemporada han anat bé. Brutals els primers, i han anat a la baixa. No sé, com més temps fa que entrenen amb el Jonatan, sembla que pitjor van les coses. Ara toca la lliga de veritat i sabrem la veritat.

Pel què fa al masculí, ja fa tres jornades de lliga que juguen. A nivell de punts, no ens podem queixar, en tenim 7, com la resta d'equips capdavanters (ni un ha guanyat els tres partits) Dues victòries i un empat. Van començar molt bé, fent un gran partit, però els dos següents han estat molt fluixos, i un el vam empatar amb sort, i l'altre el vam guanyar amb la mateixa sort. cert que la temporada passada aquests dos partits els  haguéssim perdut, però clar, aquí sempre es vol guanyar i la crítica apareix ràpid.

Però a nivell de fitxatges, després dels que ja es van fer a principi d'estiu i després de la marxa de Messi semblava que no hi havia res a fer. Espera que marxessin jugadors i poca cosa més. I fins el dia 30 tot estava igual. De cop i volta, l'últim dia de mercat, tot són presses. Marxen Emerson (que feia quinze dies que hi era, Ilaix (bon vent i barca nova), Rey Manaj cedit, i patapum!!! Griezmann torna cedit a l'Atlètic de Madrid. Quina sorpresa d'última hora. A mi em sap greu que no li hagi anat bé a Can Barça. És un bon jugador, però no li han sortit les coses. En canvi, Umtiti i Pjanic que no compten per a res, no se'ls ha trobat equip (tampoc han col·laborat massa) i s'han de quedar. I en una jugada a tres bandes, Marxa el francès i agafem cedit l'holandès Luuk de Jong del Sevilla. No sé, és com aconseguir un Braithwaite més. I és que, amb Ansu  i Memphis fixes, el tercer lloc d'atac està entre Dembélé, Coutinho, De Jong, Braithwaite, Agüero i Yusuf Demir. Sis jugadors per un lloc. Calia doncs, en del Sevilla? Ara hi ha descans de seleccions, i en tornar, Champions contra el Bayern. ja podem espavilar si no volem fer el ridícul un altre cop. De totes maneres, soc optimista i crec que guanyarem la lliga. Aquí ho deixo.

Aquell 31 d'agost va ser de bojos. I entremig d'aquesta bogeria a corre-cuita de Can Barça, el Madrid i els mitjans de comunicació, que feia un mes que era una contínua insistència en Mbappé al Madrid, es queden amb un pam de nas. Ja l'havien vestit de blanc, comprat la casa, tot... i res, es queda al PSG. A veure, primer de tot, que es fotin! Jajajajaja... En segon lloc, menys mal, perquè després de com els de París ens havien menyspreat cada estiu, frustrant fitxatges (Marquinhos, Verrati, Rabiot...), emportant-se Neymar, Messi... per sort, és un cabronàs amb tothom, no només amb el Barça. En tercer lloc, aquest "ninyatu" de l'Mbappé, que segurament acabarà a Madrid, perquè és del seu estil, un prepotent i un cregut (és més Cristiano que Messi), que a la seva edat, té l'oportunitat de jugar al costat del millor jugador del món i de la història i marxarà per jugar amb el Mariano? Si realment ho volia fer, és que és imbècil perdut, i el futbol no l'importa. Això sí, amb l'equipàs que han format es de París, el meu desig és que no guanyin la Champions sota cap concepte. Que la guanyi qui sigui (el Madrid tampoc, és clar), però el PSG que quedi eliminat e més aviat possible per fer un ridícul estratosfèric.

I ja està, ara sí, comencen ja les temporades amb plantilles definides, i amb un final de mercat de bojos. Pel què s'ha fet a última hora i perquè pagar tants diners per un jugador de futbol és tan immoral que fa llàstima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada