dilluns, 3 d’abril del 2023

EUFÒRI-O

Ja fa unes quantes setmanes que està en marxa la segona temporada d'Eufòria, un dels programes revelació de tv3 de l'any passat i que va donar molt a parlar pel fet que tornés a acostar el jovent a la televisió pública catalana i amb ídols i ídoles que cantaven en català.

Amb aquesta pressió, s'han atrevit a fer la segona temporada, sabent que normalment, segones parts mai són bones. Ara per ara, es compleix perfectament la frase feta, ja que ja sabem què hi trobarem, i als nous i noes els costa sorprendre i assolir el carisma que van tenir els primers concursants, bàsicament per l'efecte sorpresa.

Ara mateix, estan també en el punt de mira perquè els de La Trinca han denunciat el programa perquè ho consideren una còpia del seu "Operación triunfo". Sí clar, és un concurs de cant, però té les seves evident diferències. No sé, són ganes de tocar els nassos, crec.

Una de les polèmiques i que m'han animat a fer la primera entrada sobre el programa d'aquest any, és el què es va fer palès al programa de la setmana passada. Van quedar eliminades dues concursants, la Natàlia i l'Emi, que sense ser les pitjors, els va tocar el rebre pel fet que nomines si t'equivoques en les segones veus. És a dir, pots fe runa actuació brillant, però com desafinis en una segona veu, pringues. De fet, aquesta setmana va tornar a passar el mateix. Però la polèmica grossa va ser la diferència en l'exigència entre el què es demana a les concursants femenines i als mascles. Elles han de cantar, però també ballen, salten, es mouen... En canvi en gairebé tots els nois, els moviments són gairebé inexistents. Fins i tot algun surt cantant en una cadira, o com aquest divendres, lligat. Les xarxes i també alguns crítics i crítiques televisives ho van denunciar, perquè realment la diferència era estratosfèrica. Aquesta setmana ho han maquillat una miqueta. Alguns dels nois es van haver de moure més (un d'ells, després de tres programes, era el primer cop que treballava amb el coreògraf!). I algunes de les noies van cantar més estàtiques. Sigui com sigui, caldrà veure com evoluciona aquest tema, perquè un cop més, a nivell vocal hi ha molta diferència entre ells i elles.

Si analitzem la part musical, ja em puc llençar per fer un primer pronòstic sobre qui pot arribar a la final d'aquí unes setmanes. Ara mateix, poso la mà al foc per la Jim. Si no hi ha cap daltabaix, seria la gran favorita. A partir d'aquí, jo entraria la Sofia, però hi ha com una predilecció sobre la mallorquina Elena, que sí, té bona veu, té un aire així diferent. Ara mateix, a mi no em diu massa. Prefereixo la Sofia. I com que segurament per quota hi haurà d'haver un noi entre els tres finalistes, m'inclino pel Carlos. perquè el altres dos que queden, en Jan i el Tomàs, no tenen més futur que el que l'ofereixi la direcció del programa, que els aguantarà el màxim per interessos que no tenen res a veure amb la música. El temps dirà. Aposta actual: Jim-Sofia-Carlos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada