dimarts, 21 de juny del 2022

EUFÒRIA FA CALLAR

Deia a una entrada de fa un parell de mesos dedicada a Eufòria:  

El novè, el Chung Man, que van fer fora aquest divendres, per mi va ser el dia que ho va fer millor, però penso que tard o d'hora hauria sortit, com suposo que els passarà properament a l'Estela, l'Scorpio i el Triquell. Que la Mariona i la Núria no estiguin entre les tres primeres no ho entendria sota cap concepte. A partir d'aquí, en Pedro o l'Edu podrien ser el tercer del podi. Ja veurem com va.

Doncs aquest divendres passat es va acabar el programa. I ho va fer per la porta gran. Eufòria s'ha convertit en un fenomen al nostre país. Com dic al principi, Eufòria fa callar. Fa callar les boques que diuen que no es pot fer res pel jovent i adolescents catalans perquè mirin TV3. A veure, queda clar que no se la miraran si no es fa res que els interessi. Però a la que hi ha hagut algú que ha pensat de fer un programa de talents musicals com aquest, i l'ha fet amb qualitat, està clar que el públic hi és. Només cal oferir el producte correcte. Si fas xorrades, no t'ho miraran, o només ho faran els que volen xorrades. Però curra-t'ho, i tindràs un fenomen de masses com ha estat aquest programa. Quedar clar que hi ha talent musical al país, i que els nostres joves volen i poden consumir música en català o programes de tv3.

Pel què fa al resultat, vaig comentar que no entendria que la Núria i la Mariona no fossin de les tres finalistes. I aquí ho vaig encertar. Tot i que si he de ser sincer, penso que la Núria ha anat de més a menys. El Pedro i l'Edu, que eren els que creia que serien la companyia d'elles dues, justament són els que es van quedar a les portes, 4t i 5è. En el seu lloc, el Triquell, que justament ha fet el contrari de la Núria, de menys a més. Tot i que en alguns moments, la seva personalitat no m'acabava de fer el pes, tot i que justament té un humor més aviat semblant al meu. Deu ser allò dels pols iguals. Tot i que mai va arribar a la txabacaneria (fins i tot mala educació) de l'Scorpio. I mira que ho feia bé. Musicalment hauria d'haver estat entre els tres primers, però és que cal saber també on estan els límits.

I per fi, no com passava a l'Oh happy day, qui jo volia que guanyés no va quedar segona. La Mariona va guanyar el concurs, de manera molt merescuda. A partir d'ara, a veure per on van les seves carreres, i que tinguin sort. Mentre, ja ho han dit. Toca exprimir la fruita, de manera que tindrem Eufòria fins a la sopa. Com sempre, no saben equilibrar-ho. I ens ho faran pesat. Quina llàstima. I si és així,q ue s'aprofiti al màxim, que recluti jovent per la causa catalana musical, i quan toqui una altra cosa, que la tornin a encertar, que no tornin a deixar el jovent català orfe de programes a la televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada