dijous, 23 de juny del 2022

OBI WAN KENOBI

Després de Boba Fett, la continuació de l'univers Star Wars per part de Disney s'ha fet realitat amb la sèries sobre Obi Wan Kenobi, mític entre els mítics. Aquesta vegada la sèrie va absolutament lligada amb les pel·lícules originals, ja que veiem l'Obi Wan interpretat de nou per en Ewan Mc Gregor (que deu haver corbat molt bé, perquè diria que va renegar força de les pelis que va interpretar). Es troba a Tatooine, desaparegut del mapa mentre vigila com va creixent en Luke. Però el segrest de la Leia pels caça-jedis que l'estan buscant, el fa sortir de l'amagatall. 

Tot i que en el fons, veure coses que afecten aquests personatges, i que es desconeixien, sobta una mica, aquesta vegada han anat amb molta cura de que no hi hagi res que desentoni ,olt amb l'univers conegut i que provoqui alguna incoherència. Per això, i com tot ha de lligar, veiem els tiets del Luke cuidant-lo, els pares adoptius de la Leia cuidant-la, i és clar, en Darth Vader actuant impunement per la galàxia. Apareixen fugaçment l'emperador Palpatine, records de l'Anakin i al final de tot, en Qui-Gon fent de jedi que s'apareix a l'Obi Wan. S'agraeix que els actors i actrius siguin els mateixos que a les pelis, li dona credibilitat a la trama.

Em fan gràcia tots els crítics que es queixen de la sèrie (i de totes). Ja ho sabem que no cal fer-les, que en cap cas milloraran res. Aquestes sèries es fan per engrandir arques econòmiques i merchandising, etc, no pas per donar-li més qualitat o excel·lència. No sé què esperen, aquesta gent. Si això ho tens clar, passes molt bona estona veient-la. És divertit veure què passa a aquests personatges en el temps que no controles a les pel·lícules. És veritat que veure un parell d'enfrontaments entre l'Obi Wan i en Darth Vader trenca una mica la màgia de la lluita a l'Estrella de la Mort de l'episodi IV, però clar, se li ha de donar metratge als capítols. 

Hi ha personatges nous interessants, com la Leia petita (en Luke gairebé no intervé, es deuen esperar a una possible segona temporada?), la Tala i en Haja. Personatges secundaris, però que sumen, i que gràcies a ells, no es transforma en una repetició de tot el què ja hem vist fins ara.

Sigui com sigui, ha estat bé endinsar-se de nou a Star Wars. Tot i que no cal, almenys no estan fent nyaps que no s'entenen de com ho emboliquen a l'altre gran univers Disney que està fent amb Marvel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada