diumenge, 5 de juny del 2022

TOTAL RECALL

 L'any 1990 es va estrenar Total recall, traduït al castellà com a Desafío total. Una pel·lícula de ciència ficció basada en una història d'en Philip K. Dick (si, el mateix de Blade Runner), dirigida pel controvertit director Paul Verhoven i protagonitzada per un tal Arnold Schwarzenegger. sense ser res de l'altre món, s'ha convertit en un dels títols clàssics del gènere, per la trama i per alguns efectes especials entre bons i cutres. I famosa també per l'aparició d'un Jordi Pujol en miniatura en una de les escenes clau.

Vint-i-dos anys després, n'estrenen un remake. Aprofitant el salt qualitatiu per generar nous efectes especials gràcies als ordinadors, i enmig d'una febre de revisitar clàssics dels 90, un nou equip, amb en Colin Farrell al davant del repartiment, la tornen a rodar. La trama és pràcticament la mateixa. L'únic que canvia és el context. Si a la peli original, la resistència la trobem a la colònia que la Terra ha construït a Mart, en aquest cas, com que (un cop més) la Terra s'ha convertit en inhabitable, la colònia es troba a Austràlia, i el món civilitzat a Europa. Un coet bala travessa el planeta per la meitat per tal de comunicar els dos territoris.

Hem de dir que aquesta novetat és el més interessant de la pel·lícula, amb la idea d'aquesta connexió per dins de la Terra. És divertit veure imaginar un futur amb aquesta tecnologia. Evidentment, no em passa pel cap com es pot justificar la construcció d'aquest túnel, passant per zones de més de 5000 graus centígrads. Però bé, ciència apart, l'única novetat és interessant. La resta, més del mateix. Acció i més acció, però tot el què passa ja ho havíem vist a la versió dels noranta. Així que com sempre, la resposta a la pregunta de si calia, és no. Tot i això, estona entretinguda. Diríem que seria pel·lícula d'estona de planxa. I ho sento pel comentari, però almenys la Kate Beckinsale motiva una mica més la visió de la peli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada