divendres, 3 de juny del 2022

THE COLONY

Ens prenem un kitkat en aquesta bogeria de final de curs després d'haver començat aquesta pel·lícula de ciència ficció en una estona de planxa. El fet de començar-la així ja deixa clar que el concepte que en tenia era de passar una estona entretinguda però sense veure res de l'altre món (mai més ben dit).

Ara un cop acabada, confirmo el què deia. No ha estat cap cosa horrorosa, però evidentment tampoc serà ni del top five ni del top ten de l'any, això està clar. En un futur llunyà, la humanitat ha hagut d'abandonar el planeta perquè era inhabitable. Una expedició hi trona per saber si ja s'hi pot viure, ja que allà on són, no expliquen perquè, ja no neixen criatures. L'astronauta supervivent de la tornada, descobreix que hi ha encara persones supervivents que s'han quedat al planeta, mentre busca l'expedició anterior per saber què els va passar, alhora que si veu que les condicions són favorables, ha d'avisar a la gent que va marxar per tal que tornin a poblar la Terra. Amb tot això, algun tema familiar, i el dilema de si la humanitat ha de tornar, quan ja hi ha gent vivint.

Van passant cosetes, vas passant l'estona, i hi ha més llacunes que claredat en el seguiment de la història. Massa coses que no lliguen perquè no s'acaba d'explicar del tot, i t'ho has d'imaginar a la teva manera. Els deu segons finals són un clar exemple de "estic fent una peli però se m'ha anat de les mans". Així que res, veurem si hi ha més sort en la propera pel·lícula.

M'oblidava comentar que una mica símbol d'aquest desgavell és que podem trobar aquesta pel·lícula amb tres títols diferents: The colony, Tides (que vol dir marees), i fins i tot traduïda al castellà la trobem com a Éxodo. Una mica esperpèntic. Per cert, que es digués Marees, referma que aquest és un aspecte important de la trama i que queda totalment desdibuixat. Crec que hi ha molt metratge i que a l'hora de muntar la pel·lícula han utilitzat les tisores dràsticament, deixant-la gairebé tocada de mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada