dimecres, 22 de juny del 2022

DE TOTS COLORS

Quan encara no ha acabat el mes de juny, i s'espera algun moviment més (incògnita de sortida, esperem que alguna entrada), ja hi ha força coses a dir sobre el mercat de fitxatges del Barça femení.

Comencem per les sortides. La banda esquerra se'ns queda òrfena gairebé del tot. Primer, mentre la temporada encara es disputava, la Melanie anunciava la seva retirada del futbol en actiu. Tota la vida al Barça, s'ha entregat en cos i ànima a l'equip, això no es pot negar, i ha aguantat molt bé la pujada de nivell. Recanvi de la Leila, però sense por a desentonar. A veure en quin lloc de l'staff es col·loca, segurament al futbol formatiu. Veurem. Però clar, l'altra lateral, la Leila, marxa. Una mica enfadada, sense dubte. La massificació a la davantera i necessitats de partits concrets feien que el lateral l'ocupés la Rolfo, deixant-la a la banqueta. Això no li ha fet gens de gràcia, i ha decidit marxar al City amb la Vicki. Una llàstima. Personalment, crec que podria haver jugat més del què ho ha fet. 

La patacada l'hem tingut amb la Lieke Martens. Ja hi havia els rumors, però el cop ha estat dur. Sense informar a ningú, va anar a parís a passar la revisió amb el PSG. I cap a França se'n va, a cobrar més diners. La primera estrella europea que va arribar al Barça quan va començar el canvi de paradigma. Sempre serà la primera. I la veritat, que fins aquests dos últims anys no hem vist el seu veritable potencial. Ha estat ara que hem vist la Lieke de veritat, la que va guanyar el The best. La seva marxa provocarà que la Rolfo jugui més al davant, suposo, espero i desitjo.

I també s'ha confirmat la marxa de la Jenni Hermoso. A veure sí, la ,màxima golejadora, però no és que em sàpiga especialment greu, la veritat. Penso que està una mica sobrevalorada... no ho sé, el temps ho dirà. Pensava que també marxaria per diners al Madrid, però diuen que marxa a Mèxic. Una veritable "trotamundos". A veure si hi ha alguna marxa més. per ara ja està.

I arribades, deu n'hi do... Primer, la tornada de la Laia Codina després d'un any a la Juve. Si torna com ho va fer la Clàudia Pina, jo ja signo! A continuació, signa la Núria, ex-lateral esquerra (és clar, s'ha quedat buit) de la Reial Societat. Benvinguda, a veure com va. Espero que sigui un boom, perquè si no, ja veig la Fridolina un altre cop defensant, però ara sense la Lieke, ai ai ai..

La sorpresa majúscula va sonar dissabte amb el fitxatge brutal de la Lucy Bronze. Uau! Això sí que és un fitxatge. Em pensava que també era esquerrana i resulta que és dretana... ai Marta, que t'ha sortit competència. Però bé, perquè això allibera la Crgnogorcevic per posar-la al davant. No sé perquè parlo, ja que qui mana és l'entrenador i farà el què voldrà.

I la segona sorpresa, no galàctica però, és la de la Geyse. Tantes patacades i mal rotllos que ha tingut sempre amb la Mapi, i ara juntes al mateix equip... Penso que és un fitxatge que tant pot sortir bé com malament. M'explico. És una davantera que corre molt, de contraatac. Però clar, el Barça no juga al contraatac, per tant, veurem com s'adapta al joc. És una incògnita.

I per ara estem així. Espero que no s'hagi acabat, perquè ens segueix faltant mig del camp. Seguim tenint les tres mosqueteres i l'Engen. Però no podem estar tota la temporada amb elles 4 i sense reforç, perquè si no, arriben foses al maig, i ja sabem què passa, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada