dimarts, 22 de febrer del 2022

BOBA FETT

Després de la irrupció de Boba Fett al capítol final de la segona temporada de The mandalorian, Disney ha optat per seguir engrandint l'univers d'Star Wars a partir d'aquest mític personatge de les pel·lícules inicials. Ja comentava en aquella entrada com és de ben curiós aquest caçarecompenses. Apareix tímidament entre l'episodi 5 i 6... què deuen ser en total? Cinc minuts? I en tan poc temps, és un dels emblemes de la saga. És molt curiós.Així que finalment, els ideòlegs de les noves trames, talment com si volguessin imitar l'univers Marvel, estan muntant tot un entremat d'històries (en porten dues) que ja s'han trobat dues vegades.

He de dir que, independentment de la qualitat de la sèrie, aquest intent de transformar un dels dolents més dolents de les inicials en un protagonista amb el que pots arribar a empatitzar, a mi, personalment, m'ha costat. Bona Fett no m'ha caigut mai bé. Primer congela en han Solo, i després gairebé aconsegueix frustrar el rescat a Tatooine. Quan en Sarlaac se l'empassa, doncs li diem bon vent i barca nova. A la sèrie, se'ns presenta un home darrere la cuirassa, amb els seus neguits i les seves pors, que refà la seva vida i fins i tot sembla bo. Si no fos pel què sabem de les pel·lícules anteriors, podríem veure'l com un protagonista positiu, bo. I per això crea una contradicció que acompanya tots i cada un dels capítols.

De la sèrie, hem de dir que bé. Bé i prou. Si no ets un seguidor de Star Wars, potser fins i tot la pots trobar només passable, i poc interessant. Però els fans incondicionals la veuen, se l'empassen i l'aplaudeixen. jo em considero seguidor de la saga, però he de reconèixer que no m'ha cridat massa. S'estrenava un capítol per setmana, i en cap cas tenia el desig de veure'l de seguida, sinó que ja el miraria quan tingués una estona, anant totalment descompensat amb l'estrena. De fet, he vist el final tres setmanes després de la seva emissió. I jo crec que això ho diu tot. A veure, està bé, distreu, i com deia, pels fans és molt interessant veure engrandir l'univers i no quedar-se només amb el què teníem. Però no sé, m'ha sabut a poc, apart dels inconvenients que comentava al principi. The mandalorian la vaig trobar més interessant, la veritat.

I potser els creadors també ho sabien. Perquè, si no, qui els manava, al cap de quatre capítols, dedicar-ne un d'exclusiu a continuar la sèrie del mandalorià. Per mi, és una mica trampa, perquè i no l'has vist, no saps que està passant i et quedes amb un pam de nas. si l'has vist i no veus Boba Fett, et perds un tema molt important que té a veure amb les temporades mandalorianes. no sé, trobo que no toca. Pr molt que es vulguin unir i anar alhora, no es pot fer de manera tan descarada.

L'aparició d'en Luke Skywalker, que ho acaba lligant tot plegat, no deixa de ser com veure un fantasma, tot i que en el moment de la trama, després d'Endor, està ben viu. Però tens una sensació estranya de tot plegat. 

veurem cap a on va tot plegat. Ara s'iniciarà la sèrie d'Obi Wan Kenobi, i veurem què en fan de tot plegat. Per molt que cregui que Boba Fett no hagi estat a l'alçada, no per això renegarem mai d'Star Wars. 

Aquest és el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada