dissabte, 19 de desembre del 2020

THE MANDALORIAN II

Dins d'un mateix any he pogut veure les dues temporades d'una sèrie televisiva que va arribar sense fer molt soroll, i a poc a poc s'ha anat guanyany elogis per part dels experts. Uns quants mesos després d'haver acabat la primera temporada, hem enllestit la segona de The mandalorian.

El mandalorià es pren seriosament l'encàrrec de portar el baby-Ioda amb algun jedi que el pugui ensenyar. Això el porta a uns quants planetes, seguint el ritme que ja tenia la primera part, episodis que tenen un començament i un final però que van engreixant la nòmina de personatges que finalment aniran completant la trama de fons.

Aquesta vegada, la sèrie ha anat més enllà, fent aparèixer alguns dels personatges mítics de la trilogia original El retorn més espectacular és el de Boba Fett, el caçarecompenses que aconsegueix congelar en Han Solo i que és empassat per Sarlaac a EL retorn del Jedi. Sempre ha estat un personatge que pel poc que sortia a les pelis, ha estat molt famós, de manera que en diversos còmics i històries secundàries però oficials d'Star Wars, ja reapareixia, havent escapat de l'estómac del monstre de Tatooine. La seva aparició és un cop d'efecte, i és realment màgic el seu poder, és com si els altres personatges fossin de cop i volta menys importants, és l'estrella. A més, al final dels crèdits del darrer capítol, dona peu al què serà una de les moltes sèries que s'estan preparant de l'univers galàctic després de l'èit de The mandalorian.

L'altre personatge mític, no direm quin és per spoiler dels bèsties, però cal dir que tot està lligat i molt lligat en aquesta sèrie, i té un respecte total per la trama inicial, cosa que evidentment, s'agraeix. 

Sigui com sigui, aquesta segona temporada aposta des del primer moment per l'espectacularitat i l'explotació dels móns d'Star Wars i ho aconsegueix de manera excel·lent. També tindrà a veure l'equip tècnic que hi ha al darrere, des de Jon Favreau, a les direccions de capítols per part de la Bryce Dallas Howard, i en Robert Rodríguez. Els capítols estan perfectament enllaçats i les peces van encaixant fins arribar al vuitè i últim episodi que ho lliga tot. Sembla fins i tot el final de la sèrie, però ja s'ha anunciat la tercera temporada. Els hollywoodians són incapaços de renunciar a una nova gallina d'ous d'or. Doncs res, benvinguda serà quan arribi, encara que sembli que es produirà un empatx de sèries i pel·lícules galàctiques!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada