dimecres, 30 de desembre del 2020

TEMÀTIQUES DEL 2020

Doncs ja ho tenim això, demà s'acaba l'horripilant 2020. Cada any volent acomiadar amb una puntada al cul l'any que s'acaba, sense saber el què ens esperava en aquest.

Pel què fa a aquest blog, l'acabem amb la fita de les 160 entrades, col·locant-se per mèrits propis en el número 1 de tots els anys fets fins ara, superant els 159 del 2016. Ha estat només una entrada més, només una, però els números no enganyen a ningú, de manera que el 2020 queda com l'any amb més articles de la història d'aquest blog. Es pot pensar que el confinament hi va tenir molt a veure. Home, segur... sense ell, hi hauria un bon grapat d'entrades que no s'haurien escrit mai (potser una vintena), però res presagiava que el resultat quedés tan ajustat. I és que a l'octubre semblava que seria un rècord escandalós... fins que va arribar el novembre i només hi ha un sol article. Misteris del blog, misteris del dia a dia, però real. I no, el desembre no ha estat exagerat, no m'he inventat res per aconseguir superar el rècord. Tot el què hi ha, hi és pels seus motius (fins i tot ja tinc cinc esborranys pel 2021).

I com han anat els temes, les etiquetes de les entrades? Hi ha diferències amb els altres anys o es mantenen els criteris. Veiem-ho (recordem que els percentatges no sumaran 100, ja que hi ha entrades amb més d'una etiqueta):

- Entrades sobre quotidià i cinema, un 23%

- Entrades sobre llibres, un 18%

- Entrades sobre món i sorprenent, un 14%

- Entrades sobre Catalunya i televisió, un 13%

- Entrades sobre educació, un 9%

- Entrades sobre Barça i futbol, un 8%

- Entrades sobre música, un 7%

- Entrades sobre el blog, un 5%

- Entrades sobre escola i viatges, un 3%

- Entrades sobre teatre i castells, un 2%

- Entrades sobre lleure, un 1%

Així doncs, el trio de quotidià, cinema i llibres continua encapçalant la llista. Aquesta vegada el quotidià aconsegueix el primer lloc amb una pujada espectacular gràcies a la pandèmia i el confinament. Aquest motiu també explica la pujada de les entrades sobre món i sorprenent, fent baixar Catalunya, televisió (que baixen posicions però mantenen el percentatge), Barça, futbol i educació. La música puja, en part per la recuperació dels discs de vinil durant l'aïllament a l'habitació. Sorprèn el percentatge del blog (5%) ja que aquest any hi ha hagut dues efemèrides importants: l'entrada 1.000 i la 1.111. S'han fet el mateix número d'entrades (8), però hi ha la diferència entre el total (160 a 133). I les últimes etiquetes segueixen sent les mateixes, amb l'aparició de l'escola, que baixa molt.

Amb aquesta estadística acomiadem aquest any que serà recordat molt. Demà sols farem el tradicional comiat i encetarem un 2021 amb esperança que sigui, aquest cop sí, millor que l'anterior, perquè si no, estem liquidats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada