dilluns, 7 de desembre del 2020

NYAM NYAM BON PROFIT

"Espero equivocar-me, no perquè no ens confinin, sinó perquè la situació sanitària millora. De vegades penso que la gent no acaba d'entendre això, que primer és la salut."

Així acabava un dels meus últims articles al blog, el 25 d'octubre passat, Pre-re-confinats.

I avui, a pocs dies del final del primer trimestre, a pocs dies del final d'aquest horrorós 2020, m'he de menjar les meves paraules amb patates. Sabeu allò que no fa molta gent? Sobretot els polítics. Quan dius una cosa ben convençut i al cap d'un temps, curt o llarg, fas justament el contrari o bé acceptes que et vas equivocar. Doncs au, a la salut de tothom, em menjo les paraules dites en aquella entrada: nyam, nyam...

Ep, però... un moment.. Vull fer una puntualització. És veritat, creia que ens confinarien (i molta gent més, la veritat és que no donaven ni un duro per la possibilitat de fer el trimestre sencer a les escoles). Però fixem-nos en les meves paraules, que, coneixedor de la ineptitud dels governants, vaig afegir que el no-confinament fos degut a la millora sanitària del país. Anem a analitzar-ho:

Els del govern poden dir que sí, que les corbes s'han aplanat, els contagis han disminuït, els ingressos als hospitals han baixat, blablabla... Però potser això és així gràcies a les mesures aplicades, no? Tancament de centres comercials, bars i restaurants, aforaments limitats, toc de queda, tancament municipal els caps de setmana... Per tant, no és lògic pensar que si tornes a obrir, la cosa torni a empitjorar? No sé... dos més dos són quatre, no? I és justament això el què ha passat. Quan tocava seguir la desescalada i obrir més restriccions, ara diuen que no podrà ser perquè torna a pujar l'índex i ha parat el ritme de decreixement. OH QUINA SORPRESA! Ei, i aquesta gent cobren per prendre aquestes decisions, eh?

És que tenim el Nadal a girar la cantonada, i quants vots perdrien si ens taquen a tots per festes. Podem veure un moment la resta de països d'un teòricament mateix nivell? Allà resulta que han fet tancaments totals justament per poder celebrar el Nadal. Aquí al revés, obrim per poder no celebrar-lo. #etfelicitofill Quina és la gran diferència? Claríssima: els diners. Mentre que a la resta de països europeus en els quals tant ens agrada emmirallar, tanquen comerços i restauració i els compensen econòmicament per evitar la ruïna, aquí, els fan tancar i que s'apanyin, perquè no hi ha diners per ajudar-los. Bé a veure, diners sí que n'hi ha, però són pels bancs, l'exèrcit, les empreses d'especuladors (com el Florentin0), per la Casa Real i per pagar les dietes dels polítics que NO assisteixen als plens i cobren igual. Però com que el nivell cultural i d'imbecilitat de la gent del carrer és del mateix nivell que la de la classe política, doncs no passa res. 

Així doncs, acabarem el trimestre amb les escoles obertes contra tot pronòstic, i amb un panorama desolador perquè tothom dona per fet que per Nadal la gent farà el què li rotarà. Què en deuen pensar els familiars de les víctimes? Els sanitaris que estan al peu del canó? La veritat és que és molt depriment acceptar que el 2021 començarà igual que acaba el 2020, malament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada