divendres, 18 de desembre del 2020

FRENAR LA DESESCALADA... EN BAIXADA

Això de la gestió de la pandèmia a Catalunya s'ha convertit en un circ. Primer no es produeix un tancament massiu per frenar els contagis, sinó que amb unes mesures més suaus, aconsegueixen minvar aquest creixement. Es feliciten entre ells perquè els ha sortit bé (segons ells, ja que els experts en sanitat diuen que això és un miratge). de manera que al cap de 4 dies s'inicia la desescalada, l'alleujament de les restriccions, amb la diferència respecte el juny que comences a obrir, com es ve a la imatge, quan els hospitals no estan precisament buits. 

Què podia sortir malament? Res és clar, si ho fan molt bé!

S'acostava el Nadal, i mentre a tot Europa anunciaven tancaments i confinaments, aquí s'obrien els locals de restauració més hores, s'obrien els centres comercials i ja es parlava d'obrir el confinament municipal dels caps de setmana. I què ha passat? Doncs que la corba ha tornat a pujar. Lògic, si obres, contagies. O el què és el mateix, 1+1=2.

Quan encara són virals les llàgrimes de l'Angela Merkel dient que ho sentia en el cor, però res de celebrar el nadal, que tots a casa ben tranquil·lets, aquí, en vista dels números que tornen a augmentar, anuncien que caldrà fer passes enrere en la desescalada, caldran noves mesures restrictives. Així les coses, apareixen els pallassos de torn, l'Aragonés i la Bundó, per anunciar que es fan enrere, que apliquen restriccions i ... quan te les mires, veus que bàsicament, prohibeixen sopar als restaurants, alhora que deixen que hi hagi més mobilitat, que la gent marxi del municipi (fins i tot es pot anar a Andorra!) i que tot continua obert. Tal com sona. I es queden tan amples. Ah, i l'altre dia ja van dir que les escoles, enlloc del 8, tornem l'11.

És tal la confiança en nosaltres mateixos, que gairebé totes les escoles estan fent emportar llibres i material a les cases per si no es torna ni el dia 11 i es posposa el retorn perquè la situació s'hagi desbordat com avui el Besòs.

A veure, ja ho he dit en altres entrades. Els nostres polítics actuen com imbècils perquè la resta de la població és imbècil. Gairebé tota, és clar. Perquè hi ha molta gent que encara que es permeti moure's i les trobades de 10 persones, han decidit no celebrar el Nadal i no desplaçar-se. per responsabilitat. Però clar, malauradament, d'irresponsables el món n'és ple, i el nostre país, en té un munt. El sacrifici que molts farem, a sobre es veu menyspreat i relegat a la inutilitat per culpa de la gent que els és igual. Ei, de debò, tan important és no fer el dinar de Nadal per un any? De debò? Perquè si és així, fem-nos-ho mirar... Però clar, què es pot esperar d'una població que l'únic que l'importa és que obrin bars i restaurants.

Que sí, ara vindran els que defensen tota aquests treballadors que estan perdent els negocis, els locals, els sous per culpa de tot això. Si ja ho sé! Però insisteixo, el problema no és que no es pugui obrir, el problema és que el govern no compensa econòmicament els negocis que han de tancar. És aquest el problema, i on s'hauria d'anar amb tota la mala llet. Alguns encara diuen que no hi ha diners. Clar que hi són, els diners, però estan a la casa reial espanyola, a l'exèrcit espanyol, a la classe política i els bancs. I qui negui això, és cec. Alemanya ajuda els negocis que tanquen. allà no tenen família reial que s'emporti milions d'euros pels seus viatges i palaus. Punt.

I ara també sortiran els que criticaran amb allò de "clar, és que la culpa és d'Espanya, perquè ens roba i tal", no? Doncs a veure, en part sí, clar, però això no treu que els polítics catalans ho facin també com el cul. Polítics que per cert, deuen tenir molt clar que posposaran les eleccions, no? Perquè amb la de morts que provocaran deixar fer aquest Nadal, no crec que vulguin que la gent vagi a votar.

I des d'aquí, per acabar, envio el meu odi més profund i un desig de contagi a totes aquelles persones que es passen pel folre totes les normes, com per exemple, el senyor que a l'autobús dijous despotricava de la senyora que li havia demanat que no cridés tant pel mòbil. Senyor que va acabar el seu discurs dient un "Arriba España,con Franco ya veríais". Per ell i per tots els que són com ell, els desitjo el pitjor any possible. Au, a cagar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada