diumenge, 25 d’octubre del 2020

PRE-RE-CONFINATS

La cosa torna a pintar malament. Bé, el problema és que mai ha anat d'acabar bé, per molt que durant el juliol i agost vam voler dissimular per donar-nos un descans. Actualment, els casos de contagis, ingressos, uci's i defuncions van creixent dia a dia. Mirant a altres llocs on actuaven de manera temerària i inconscient, no ens adonàvem que aquí anàvem pel mateix camí i que tard o d'hora hi arribaríem si no es prenien mesures.

Bé, de fet s'anaven prenent mesures, cosa que en aquests altres llocs no feien ni això. El problema és que unes mesures soles no fan res. O s'actua en general sobre tots els estaments de la societat, o això no es para. I això és el què s'ha anat fent. Una setmana es publicaven unes restriccions i aquests es queixaven. A la setmana següent, s'afegien unes altres i noves queixes, i així successivament. Si es prenguessin les mesures radicals, tots alhora, ja es començarien a veure millores. Ara és massa tard. Per molt que s'actuï ara, la corba seguirà amunt, de manera que quan passi el mínim temps, la corba encara seguirà amunt i no es podrà retornar a cap normalitat, allargant les restriccions in eternum.

Avui es declara a l'estat ejpanyol l'estat d'alarma i es decretarà el "toc de queda" a Catalunya. Que sí, que està bé, però com deia, això sol no aturarà res. Serà una frenada que no es notarà. Per molt que així facis que no hi hagi grups fent el què els doni la gana a la nit, ja ho hem vist aquest cap de setmana: per molt crítica que sigui la situació, parcs de ciutat i espais naturals plens de gom a gom. La gent, a la mínima que pot, fora mascareta, tots junts i "a mi no em passarà". Mentrestant, els que volem fer cas, tancadets a casa veient com per culpa de la negligència dels polítics i els encefalogrames plans de bona part de la ciutadania, ens hem de fotre.

Res, que estem a les portes d'un nou confinament, ja que només amb aquestes mesures, la corba no pararà de créixer.

I les escoles? Ai, les escoles... Ahir va sortir el cap del consorci d'educació, mà dreta d'en Bargalló. Primera frase: "Les escoles no tancaran, o seran el darrer en tancar-se". Segona frase: "Almenys, no es tancarà pels fills de treballadors essencials i els menjadors per les famílies desfavorides". Aaaaaaaah!!! Com canvia la cosa!! Diuen que si penses mala ment, l'encertes. Així doncs, jo aquí veig clarament una declaració d'intencions. Menjadors oberts i fills de sanitaris i altres treballadors podran seguir, però la gran majoria d'alumnes, se'ls dirà que es confinin a casa. O almenys això és el què em veig a venir. I aquí deixo anar la meva porra: Per mi, l'últim dia d'escola abans que ens confini, serà el divendres 7 de novembre. Si la cosa pinta moooolt malament, podria ser aquest proper divendres i tot. I com a molt tard, si s'ho repensen molt, serà el divendres 14 de novembre. 

Espero equivocar-me, no perquè no ens confinin, sinó perquè la situació sanitària millora. De vegades penso que la gent no acaba d'entendre això, que primer és la salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada