divendres, 2 d’octubre del 2020

TRISTA COINCIDÈNCIA

Ha mort en Quino, creador de la Mafalda i de milers d'historietes curtes on amb un humor molt sa, despullava les incoherències i indignitats de les persones que vivim en aquest món. La trist coincidència és que fa justament 5 mesos vaig publicar una entrada sobre ell en aquest blog. Tants anys escrivint tonteries, i en un període de temps relativament curt, n'he d'escriure dos, i el segon és per lamentar la seva mort. És una casualitat ben curiosa.

Mig món lamenta aquesta mort i recorden amb somriures moltes de les seves historietes, algunes d'elles, tot i dibuixades fa trenta o quaranta anys, mantenen tota la seva vigència, demostrant el poc que hem evolucionat coma espècie. No dona massa esperances sobre nosaltres mateixos, la veritat. Seria bo repescar alguna entrevista que li fessin per veure com reaccionava a aquesta evidència tan depriment. 

Els seus llibres i dibuixos em va fer companyia en els meus dies d'aïllament de la pandèmia, aquells 23 dies en què qualsevol distracció era bona, i clar, recuperar aquests llibres va ser tot un encert, que em feien pensar en altres coses que no fossin en la lentitud del temps d'aquells dies. 

Aquest any serà difícil poder utilitzar els ses dibuixos com a exemples i acompanyants en la reunió de pares de l'escola. Serà telemàtica,, i això dificultarà molt podem jugar amb elles per veure la reacció de les famílies. Impossible no és, però l'efecte no seria el mateix ni de bon tros. Veurem com ho farem. Però si no és en aquesta reunió, serà en una altra perquè malauradament, la visió que tenia sobre els dèficits de la nostra societat, mal que ens pesi, poc han canviat, ni canviaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada