divendres, 1 de maig del 2020

QUINO

Una de les coses que he recuperat durant l'aïllament van ser els llibres de Quino. Aquest humorista gràfic argentí és conegut sobretot pel seu personatge estrella, la Mafalda. Ella i els seus amics han fet i fan les delícies de molts joves que entren en e món de la crítica social des d'una vessant que alguns feixistes podrien dir que és adoctrinament i tot. Cada un dels personatges té la seva personalitat especial i definida (el Felipe, la Susanita, el Manolito, la Libertad, el Miguelito, el Guille i fins i tot els seus pares).
Però els llibres que m'han acompanyat no han estat els de la Mafalda, sinó diversos àlbums amb historietes curtes (d'un sol dibuix, de dos, com a molt pàgina sencera) on aporta des del seu punt de vista de l'humor, una crítica total ala societat tal com la coneixem. E alguns casos es veu un pelet ja desfasat, però crec que la majoria de situacions injustes que vol representar es poden aplicar perfectament a l'actualitat. Alguns dels seus dibuixos els he utilitzat en algunes reunions de pares o mestres per tal de donar peu a debat o reflexions que portin a pensar en un món una mica millor del què tenim ara.
L'acudit que acompanya l'article és un exemple claríssim del què ens vol ensenyar en Quino: un parc, amb la famosa imatge de la llibertat, envoltada de desenes de prohibicions. Doncs com aquest, en té milers i milers que critiquen el món on vivim, un món ple de mentides, falsedat, hipocresies... us sona?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada