divendres, 8 de maig del 2020

EL QUART REGNE

Primer aclariment: El llibre del quan vaig a parlar, és El quart reich, de Francesc Miralles. He titulat l'entrada amb la traducció catalana perquè em faria fàstic posar aquella paraula encapçalant un article d'aquest blog.
Segon aclariment: És la segona vegada que em llegeixo el llibre. Degut a les reestructuracions que hem fet a casa, canviant i ordenant els llibres de la meva biblioteca particular, he fet un sac amb una dotzena de llibres que deixaran de formar-ne part (massa llibres per poc espai). He quedat amb alguns dubtes, així que, aprofitant que encara no disposo dels nous llibres de lectura, he decidit rellegir-los per decidir si van al prestatge o al sac.
El primer, ha estat aquest en qüestió, i la conclusió és claríssima. Se'n torna a la prestatgeria. He regaudit amb la lectura de les aventures (o desventures) d'aquest periodista nord-americà amb arrels catalanes que es veu arrossegat en una sèrie de crims, misteris i països que tenen un punt d'origen: la visita de Himmler a Montserrat l'any 1940. Veure les imatges dels nazis a la nostra muntanya em fan venir unes arcades tremendes... Amb l'excusa d'aquest fet històric, l'autor s'empesca tota una trama que pot portar al ressorgiment del moviment nazi, com si mai hagués desaparegut, no?
Però ha estat molt distreta, amb capítols curts que et fan empapar de la velocitat en l'acció dels esdeveniments, un llenguatge molt assequible que et permet seguir la història sense tecnicismes que facin mandra. Encara que Montserrat sembla el centre de tot, passem per diferents escenaris del món, i tot i que en més d'un moment, no veus clar els motius pels quals segueix el protagonista en acció (bàsicament perquè és un senyor ningú i no paren de matar gent al seu voltant) continua la investigació... Així que la valoració és bona, com a distracció interessant. Ara seguiré justament amb la segona aventura d'aquest periodista. Començo amb interès, a veure com acabo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada