dissabte, 9 de maig del 2020

CAMPIONES ABANS D'HORA

El coronavirus ha donat per acabades moltes de les competicions esportives arreu del món. En les
darreres setmanes, també les lligues dels diferents esports estan tancant la porta a poder continuar jugant endarrerint el seu calendari. A hores d'ara deuen quedar primera i segon divisió masculina de futbol, la de bàsquet i poca cosa més.
Justament ahir divendres quedava tancada la Lliga femenina de futbol, la primera a l'estadi Johan Cruyff, la primera de la Caroline Graham a l'equip, la primera que ens havia fet encara més regulars en les visites al camp. L'han donat per acabada, i han proclamat campiones a l'equipàs que anava primer, el Barça. Després de molts anys sense guanyar el títol (des de que seguim l'equip, ja en deu fer 4, tan sols un parell de copes de la reina), finalment són oficialment, campiones.
No ha estat de la manera que ens hauria agradat, jugant i guanyant els partits. Aquest maleït virus i el confinament que ha arrossegat amb ell ha provocat un canvi en totes les dinàmiques i l'esport tampoc se n'ha salvat. Però bé, el títol quedarà a les vitrines, i valdrà igual que els altres, encara que aparegui als llibres d'història del club i a les vitrines del museu com una temporada atípica.
Les coses com siguin, anaven llançades cap al títol. Nou punts, NOU! de diferència amb l'Atlètic de Madrid, amb un goal-average favorable i indiscutible. Era gairebé impossible perdre aquest campionat, així que encara que hagi estat d'aquesta manera, s'haurà de celebrar igualment quan es pugi fer. Una portera que és més que un candau, una defensa hermètic liderades per unes impecables Mapi i Marta, un mig del camp que combina la força de la Kheira amb el talent de l'Alèxia i la visió de la Vicki, i una davantera d'una altre planeta, amb Graham, Jenni, Oshoala, Martens i Mariona. I totes les que no he anomenat, són igual de grans que les altres. Han estat un equip formidable, que jugués qui jugués, sabies que aniria bé, perquè a més, miraves la banqueta i pensaves, que els canvis sempre aportarien més qualitat al partit. Pamela i Gemma, Andrea, Stephanie, Leila, Melanie, Falcón Candela, Cnogorcevic, Patri, Aitana, Claudia i les promeses, Carla, Laia. No vull deixar de dir-ne cap, perquè han estat genials, amb un canvi de xip respecte les darreres temporades molt important, el saber-se guanyadores però que els partits començaven 0 a 0 i que per tant, calia treballar i marcar.
He de reconèixer que de les coses fora de l'àmbit domèstic i de feina que havíem deixat de fer, anar-les a veure ha estat segur una de les tres que més he trobat a faltar.
Visca el Barça femení!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada