divendres, 7 d’abril del 2023

NI MESSI NI PUNYETES

Quan va començar el partit, ja vaig dir-me que volia fer una entrada al blog sobre el tema del retorn de Messi a can Barça. Després de jugar-se, he de parlar d'un altre tema abans que res.

I és que el Madrit ens ha fet fora de la copa del Titot d'una manera que ens recorda als grans fracassos europeus dels últims anys. Veníem havent guanyat al Bernabeu per 0 a 1, jugant al seu joc (tancats i a córrer de tant en tant). Però quedava el partit de tornada. Feia pocs dies que es va jugar el partit de lliga, guanyar-lo per 2 a 1, per tant, tot i que sempre juguem amb el Madrid amb precaució, la sensació general era de que passaríem a la final on ens trobaríem, amb tot el respecte del món, a l'Osasuna. Teníem baixes importants, sobretot al mig del camp (Frenkie i Pedri), la de davant de sempre (Dembelé) i a la defensa (Christensen). Però érem optimistes. La primera part és un domini clar blaugrana, però no n'entra cap i ells, a l'últim minut, tenen un xurro de gol. Eliminatòria empatada. Però quedava la segona part, no? Marededéusenyor! Van sortir totalment tímids, regalant pilotes i jugant a res. Per tant, al final, 0 a 4 i au, cap a casa a dormir. Costa de creure que aquest equip que vam veure als segons 45 minuts tingui dotze punts d'avantatge sobre el segon classificat! La veritat és que fa molta ràbia veure'ls jugar sense esma, sense cap mena d'ambició... és depriment. Sort d'aquests dotze punts que faran que (toquem fusta) la lliga no s'escapi. Però un cop més estem lluny de tot.

I llavors tenim el tema Messi. Que si al PSG no està bé, que no és feliç, que el xiulen, que tampoc ha guanyat la Champions... I que s'està mirant que torni la temporada que ve. Fins aquí, els rumors habituals. Però clar, és que al partit contra el Madrid, jugant-nos passar a la final i amb un resultat just, al minut deu, la gent cridant Messi, Messi". Doncs no. No toca. Ahir era un partit per animar l'equip que tens ara, amb un repte majúscul davant. No crec que ajudi mentalment, sentint que el públic coreja el nom d'un jugador que no hi és, com si no confiés en els que hi ha ara. Jo crec que ahir l'afició va fer el primer gol del Madrid. Les coses, quan toquen. I aquest dimecres no era el moment.

A més, de debò ha de tornar? Aquesta és l'aposta de futur del Barça? Fer tornar Messi és apostar per la sang jove, perfer un equip nou? Que sí, que Messi és el millor i ho devem tot (99%) a ell, però hem de construir un equip que guanyi molt en el futur, i no salvar els mobles de temporada en temporada. A més, tenir Messi segur que fa que no es pugui fitxar gent important d'equip i de futur, per tant, estarem tornat enrere enlloc d'endavant. Messi ha de tornar, se li ha de fer els homenatges que calgui, però no ha de ser l'emblema de l'equip dels pròxims anys, ni molt menys. I és clar, no s'ha de corejar el seu nom en un partit on et jugues passar a una final.