dissabte, 8 d’abril del 2023

FIRESTARTER

Un tràiler interessant va fer que posés aquesta pel·lícula a la llista de possibles films per veure. I així com n'hi ha algunes en què els astres no s'alineen fins al cap de molt temps, aquesta no ha hagut d'esperar massa mesos (mig any segurament).

Es tracta de Firestarter, traduïda al castellà amb el nom de "Ojos de fuego". És una adaptació d'una novel·la de l'Stephen King, la qual, la veritat sigui dita, no n'havia sentit a parlar. I a més a més, resultat que als anys 80 ja se'n va fer una primera versió cinematogràfica, que buscant-la, resulta que és una peli amb pocs mitjans però amb un repartiment de luxe, cosa que em sorprèn més de no haver sentit mai a parlar. Suposo que per la qualitat final, però en aquella època, tenia ja interès en seguir es novetats de cinema, que tampoc eren tantes. En aquell film, la nena era ni més ni menys quela Drew Barrymore, just sortida d'ET. Pobra, és un cas de nena de Hollywood. També hi apareixien en George C. Scott i en Martin Seen.

En aquesta versió del 2022, també hi ha algun reclam, com el pare de la nena, en Zac Efron, i alguns secundaris de luxe, però no tenen tant reclam com els dels anys80. Tot i així, en aquest cas, es giren les tornes perquè la peli és més convincent. Uns laboratoris que experimenten amb joves, que al cap d'uns anys tenen una filla amb poders, entre ells, controlar (o de fet, no controlar) el foc. Els laboratoris volen recuperar la nen, ja que havien fugit els pares ja feia un temps, i anaven canviant de vida per no ser trobats, fins que els poder es comencen a descontrolar. 

No hi ha acció gratuïta, els moments tensos estan ben col·locats i no és tampoc una successió d'explosions. Amb un final una mica d'aquells que sí però no, és una adaptació prou respectuosa amb la idea original (no exacta perquè s'havia de modernitzar), però no està malament, sense ser res brutal. Però entreté força de manera interessant i sense sensació de perdre el temps. Li posarem un notable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada