diumenge, 28 d’abril del 2013

LA SANG EM BULL

Impactant reportatge del programa "Salvados" d'avui diumenge sobre l'accident del metro de València del 3 de juliol de 2006. 
A mesura que anava sentint les declaracions de la gent que o va viure, ja fos com a familiar d'alguna víctima o bé com a testimoni, notava com tot jo m'anava encenent. I encara més davant del silenci i el menyspreu de la classe política del País Valencià. Quaranta-tres morts i quaranta-set ferits, per un accident que com van explicant, té unes responsabilitats claríssimes per negligència.
Però el pitjor és el què passa després de l'accident: alliçonament als treballadors per a mentir o no dir la veritat, amenaces, coaccions, suborn a les famílies per tal de no obrir procés judicial... és que és molt fort! I és veritat! Perquè la classe política i els mandataris de les grans empreses de l'estat espanyol ja han mostrat moltes vegades com poden arribar a ser de ruïns. Però arribar a aquests extrems... faltar el respecte a 43 morts, enganyar d'aquesta manera... és indignant. Aquesta gent no es mereix perdó de Déu! Com es pot ser tan mala persona? Com es pot insultar d'aquesta manera la memòria de gent innocent? Com es pot seguir enganyant a la ciutadania? Com poden viure aquesta gent sabent el què van fer? Dormen bé? 
Parafrasejant el títol d'un article de l'Iu Forn: "De debò no anirà ningú a la presó?"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada