dimarts, 16 d’abril del 2013

UNA ALTRA SENTÈNCIA

A Vine tu i em treus ja feia referència a la nova sentència que "convida" a les escoles a canviar de llengua en una classe quan un sol alumne ho demani.
Home, a mi personalment, m'agraden aquestes iniciatives perquè escalfen l'ambient, escalfen la sang... bé, ho escalfen tot, i d'aquesta manera no hi ha possibilitat d'oblidar què és el què tenim entre mans. No crec que ningú pensés que aquest procés seria fàcil. I penso que encara no hem vist desplegar tota la maquinària de l'estat espanyol contra nostra. No, això encara no ha començat de debò.
Quan vegin que això és seriós, que es vol tirar endavant, serà llavors quan ens bombardejaran amb atacs a la llengua, al país, al territori, a les institucions, a les persones... El seu objectiu serà dividir-nos. El seu objectiu és i serà que la gran majoria tingui por. Ens mentiran, ens diran animalades per tal de que creguem que ens enfonsarem en la misèria més absoluta. I segur que si ho aconseguim, passarem anys durs i complicats; però almenys ho farem com a catalans, lliures d'aquesta llosa que ens acompanya des de fa segles.
I què hem de fer a les escoles? Cada vegada crec amb més fermesa que ens hem de posicionar, que hem de dir les coses pel seu nom. Omplim hores parlant d'injustícies, drets, llibertats i respecte, però sense evidenciar el què passa a casa nostra.
Quants atacs més hem d'aguantar per donar el cop de puny a la taula? Avui mateix, un diputat de mala fama comparava la immersió lingüística amb la pederàstia! I així una darrera l'altra. Fins quan?
Ara és l'hora! I no podem fer tard!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada