dimecres, 18 de novembre del 2015

UN CARAMEL PERILLÓS

Fa uns quants dies vam poder gaudir d'un dinar en un restaurant on anem de tant en tant ja que ens agrada força i li tenim un "carinyu" especial de fa molts anys. No en diré el nom per fer-ne propaganda de cap tipus, tot i que puc dir que es tracta d'un joc de taula (el MUS), que es juga SOL.
Ens acompanyava el nostre MEC particular ja que celebràvem l'aniversari de la seva mare. I només entrar, el senyor que atén les arribades ja l'avisa: "Quan marxis, tinc un regal per a tu". Evidentment, el MEC volia dinar ràpid per gaudir de la sorpresa. En marxar, la va anar a reclamar, és clar ("lo prometido es deuda"). Era un caramel. Un caramel que aprofitant la invasió ianqui del Halloween per la nostrada Castanyada, representava una terrorífica carbassa.
Així doncs, independentment del què es pensi sobre aquesta moda imposada per les botigues, semblava tot normal.
La qüestió és que darrere el caramel, hi havia una etiqueta amb els ingredients, la data de caducitat... i una advertència. OJU! Deia: "CONTÉ COLORANTS QUE PODEN TENIR EFECTES NEGATIUS SOBRE L'ACTIVITAT I L'ATENCIÓ DEL NENS"
Uau! Quina passada! Ens donen un caramel pel MEC de 6 anys amb una nota com aquesta! És més que probable que els senyors del restaurant ni s'ho hagin llegit, ja que donar-ho té nassos. Però clar, el més alarmant és que algú faci un caramel com aquest, que tingui aquests efectes, i es quedi tan ample! Déu n'hi do! Es deurien quedar ben descansats després de crear aquesta bomba... un cop més, la moda que ens matxaquen els medis de comunicació i el comerç passa per sobre de qualsevol dret a la salut dels nens i nenes. Sí senyor. Amb dos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada