diumenge, 22 de novembre del 2015

TEMPORADA 2015

Des de fa tres anys, ja és un costum qualificar la temporada castellera gracienca com la millor de tota la història. Aquesta vegada, la frase cal obrir-la de mires i generalitzar-ho a tot el món casteller. Perquè, després del que hem vist aquest 2015, ens podem imaginar superar-ho? Arribats a aquest punt, podem dir que és clar que sí que es pot superar, a mesura que les colles es vagin superant a sí mateixes i els castells macrobestials inundin les diades.
Fa poc més de dues hores s'ha completat un dels castells inèdits: el 4 de 10 amb folre i manilles per fi ha vist la llum i l'han descarregat els Minyons de Terrassa. una colla que aquest any, amés dels gammes extra de rigor, s'ha apuntat fins a 4 vegades el 3 de 10. QUATRE VEGADES!! UNA MATEIXA COLLA!! EN UN ANY!! Castellers de Vilafranca, aquest any més irregulars de l'habitual, s'acomiaden de l'any també amb el castell de 10, el 2 de 8 sense folre... I la Vella de Valls, que torna a plantar cara amb el 3 de 10, i sobretot el 4 de 9 sense folre... I totes les altres colles de gamma extra, fins a nou colles l'han tastat aquest any!
Moltes colles han aconseguit aquest 2015 superar els seus registres i descarregar castells per elles mai assolits, i això fa créixer el món casteller i el fa cada cop més gran.
Pel què fa als nostres, els graciencs, meravellosa temporada, i vista des de la barrera, penso que ha estat una temporada molt intel·ligent. després de canvis forçats en els troncs i la típica renovació de gent, han consolidat el 3 i 4 de 9, juntament amb tota la gamma alta de vuit pisos. Fent servi el tòpic de que "el fàcil no és arribar, sinó mantenir-se", els de Gràcia ho han sabut fer molt i molt bé. Assentar aquests castells i anar treballant per sota per tal de fer el següent pas, ja sigui atacar el titànic 2 de 9 amb folre i manilles o decantar-se pel 9 de 8 mentre exhaureix les darreres hores de gamma extra.
Aquest any la meva implicació ja ha estat minsa, minsa. Participar a 5 actuacions, 0 assaigs... tot esperant el retorn... si algun dia retornem a pocs metres del local d'assaig... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada