dimarts, 3 de novembre del 2015

COM AJUDAR ELS FILLS A ESTUDIAR

En Juanjo Fernández és un consultor pedagògic, o el què vindria a ser el mateix, un expert en educació, que escriu i sobretot fa conferències sobre temes rellevants en el món educatiu. Una de les seves xerrades més conegudes és la de "Com ajudar els fills a estudiar (i fer els deures)", que va acabar sent transcrita i publicada en un llibre que, poc després del d'en Jaume Cela, convida a reflexionar sobre tot aquest munt de feines que posem els mestres als nens i nenes.
Ja fa temps que es va publicar i fins ara no me l'havia llegit. Suposo que ara estic mamant molt de tot aquest tema, i no ens enganyem, posant-ho en pràctica en el meu dia a dia a l'escola. Per si fóra poc, els diaris i xarxes socials van plens d'una campanya que ha iniciat una mare a la plataforma de Change.org sobre els deures.
És veritat que ara ja se'n parla tant, que s'està radicalitzant, exagerant, i com passa sovint en els temes referents a l'escola, es passa del blanc al negre tan fàcilment que oblidem que els extrems mai són bons i que hi ha infinitat de grisos.
Sigui com sigui, el llibre ajuda força a tenir clar quin ha de ser el camí a seguir a casa sobre aquest tema, en el cas que convisquis amb un fill que té deures i ha d'estudiar força. Els consells són molt de sentit comú, però ja se sap que és el menys comú de tots els sentits. No totes les opinions les comparteixo, però déu n'hi do. I els exemples, tant reals com contes, són molt clarificadors i ajuden molt a entendre el què s'està dient. Molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada