diumenge, 4 de setembre del 2016

STAR TREK MÁS ALLÁ

Ni més ni menys que tretze. Tretze pel·lícules sobre el món d'Star Trek s'han realitzat des de la primera, l'any 1979, que sorgia de la mítica sèrie de Gene Roddenberry. De totes aquestes, les set primeres hi apareixen els personatges originals, i de la setena a la desena són els protagonistes de la sèrie "Next generation" (a la setena barregen les dues sagues).
Llavors van veure que anar sumant parts, tenint en compte que les sèries ja havien acabat, no tenia molt sentit. De manera que a l'onzena, un bon guió es va empescar la idea d'una nova línia del temps provocada per un dolent molt dolent que fa canviar-ho tot. L'Spock original acaba al nou futur, tot i que només apareix en la primera.
De manera que vam tenir un nou Star Trek (11), Star Trek into darkness (12), i ara ha arribat Star Trek beyond (13). D'aquestes tres, és sense dubte la més fluixeta. El canvi de director no li ha anat bé (en JJ Abrahams ha marxat a Star wars), i la realització mareja una mica, donat que nouen la càmera en moltes escenes, i a aquella velocitat, mareja (déu meu, no m'ho imagino en 3D!!).
Tot plegat fa més pinta d'un capítol de sèrie de tv, però de dues hores i en pantalla gran. Al meu parer li falta el toc "especial" que sempre han tingut aquestes pel·lícules. Ep, molt entretinguda, emocionant, etc... m'ho he passat molt bé (bona manera d'acabar vacances), però si es comparen, doncs queda per darrere de les altres. No hi ha, però, penediment d'haver-hi anat.
Existeix una teoria que diu que les parts senars de la sag són les dolentes (sense comptar, és clar, la inicial). Això deu ser perquè la 3 i la 5 són realment, molt fluixes. La setena, que lliga dues generacions, té la gràcia d'aquest fet, però potser sí que és veritat que no està a l'alçada de les altres. Pel què fa a la 9 i 11, per mi estan força bé. I sí que la 13 torna a fer pensar en aquesta maledicció.
Apunts finals:
- El millor de la pel·lícula és l'estació espacial de Yorktown. És espectacular. Es podrien fer moltes històries sense moure's d'aquest indret que s'han inventat, tot rodó, amb unes ciutats que surten en totes les direccions... m'ha agradat molt aquesta visió.
- La polèmica la trobem en què després de tants anys, ara han decidit que en Zulu sigui gai. No està malament, només faltaria, però és estrany que s'empesquin això d'un personatge que ha sortit tantes vegades, ara així de cop i volta. Fins i tot l'actor original, en George Takei, que és gai i defensor dels drets homosexuals, no li ha fet el pes.
- La notícia trista és la mort per accident de l'actor que fa de Txekhov, i que a partir d'ara haurà d'interpretar algú altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada