dilluns, 5 de desembre del 2016

VAIANA (MOANA)

Una de les primeres coses que sorprenen de la nova pel·lícula Disney és el nom. A gairebé tot el món s'ha estrenat amb el nom de Moana, que és així com es diu la princesa protagonista d'aquesta llegenda de les illes del Pacífic sud. Malauradament, els maleïts copyrights fan que aquest nom, Moana, estigui registrat aquí i a algun altre país europeu, de manera que no es podia fer servir. Així que el van canviar per Vaiana, que tot i ser una paraula d'origen tahitià, no és l'original.
La pel·lícula en sí, està força bé. És més de l'estil de Frozen que de Zootrópolis, i per tant, el repte de fer baixar la febre Frozen per Moana és difícil, molt difícil. El temps dirà si ho aconsegueix.
La història se centra en les antigues històries d'aquestes illes llunyanes, no només en l'espai per a nosaltres, sinó també en el temps. Cal retrocedir alguns milers d'anys. La lluita d'una "princesa" per tornar el món a l'ordre que s'havia trencat degut a l'acció d'un semidéu presumit que havia robat una pedra molt valuosa. La trama va seguint la típica història amb algun detall de sorpresa, no espectacular, però sí convincent, però en general, molt plana.
Com sempre, la banda sonora, les cançons, són un regal, com no podia ser d'altra manera. Els acabats dels dibuixos, per diferents de les històries habituals, també estan molt bé. I el típic protagonista secundari animal és realment molt divertit. S'agraeix que els animals no parlin per una vegada.
Molt digna de veure, potser un pèl llarga, però recomanable de totes totes.
No ve al cas, però és fantàstic veure pel·lícules en català a l'Heron City, sempre tens lloc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada