diumenge, 4 de desembre del 2016

AIXÒ NO ÉS MESSIDEPENDÈNCIA

Molt s'ha parlat, cada vegada que el Messi estava lesionat, de què el Barça té Messidependència, i que no sap jugar a res, no es guanya si ell no hi és. Avui ha quedat demostrat que res de tot això. El què té aquest equip és Iniestadependència. I si no, només cal mirar el Barça-Madrid d'avui. Gairebé una hora de no jugar a res (igual que als darrers partits jugats), i ha estat sortir Don Andrés, i ha tornat l'ordre, els encerts, el jugar amb criteri... bé, ha tornat el Barça.
Malauradament, l'inefable Sergio Ramos ha empatat a l'últim minut com fa sempre en partits com aquest, i hem quedat 1 a 1 i amb cara de moniatos. La possibilitat d'apropar-nos i quedar a 3 punts, s'ha esfumat per culpa d'un cop de cap absolutament previsible. D'aquesta manera, acumulem ja 4 partits seguits empatant, i la sensació confirmada de que hi ha alguna cosa que no funciona. Veurem si amb el retorn de l'Iniesta almenys comencem a posar ordre i de mica en mica tornen a jugar com saben... ja veurem.
Per què passa això? L'època gloriosa del Barça tenia una columna vertebral fantàstica: Valdés, Puyol i Piqué, Busquets, Xavi i Iniesta, i Messi al davant. Els altres jugadors, els que completaven l'equip, podien anar variant, però això era l'ànima: una defensa brutal al darrere, el millor del món al davant, i és clar, un mig de camp absolutament diví. Va marxar en Víctor, el Puyol, en Xavi... i els altres es van fent grans. La qüestió és que el secret d'aquest equip era sobretot el mig del camp. Era allà on es gestava el miracle futbolístic d'aquests darrers anys. Evidentment, sense Messi tampoc s'hagués aconseguit gran cosa, però el secret del joc no és Messi (si no, mirem l'Argentina, que està a punt de no classificar-se per un mundial). Messi és el millor del món, però ell sol no farà res. I el Barça tenia un mig del camp màgic i de control del joc bestial.
Què passa ara? Que Xavi no hi és, Iniesta juga la meitat dels partits i en Busquets, quan està lent, no domina. Per tant, per tornar a ser el què érem, no podem tornar a tenir el mateix, però cal tenir cura d'aquest espai de joc i mirar de tenir sempre els millors. Controlem el mig del camp, i Messi ja farà la resta. Esperem que es redreci la situació actual. No hem perdut res, però no despistem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada