dilluns, 28 de novembre del 2016

EL NOU I EL DE NOU

Fa just una setmana es va tancar la temporada castellera, i tres dies després es commemorava els 20 anys del primer assaig. Sí, ha arribat el vintè aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia. A mi encara em faltaran uns pocs mesos per tal de celebrar 20 anys junts (fins el març de l'any que ve no els compliré). Encara que els darrers anys la meva presència a la colla ha estat ben minsa, no deixo d'estar-hi assabentat i participant de les diades més importants, com qualsevol veterà de les colles grans...
Però d'aquests vint anys de castells ja tindrem altres moments per parlar-ne. Centrem-nos en la darrera diada. Molt no puc parlar de la temporada en general. Només he anat per l'Aniversari al maig, Festa Major, Concurs i la Diada que comentava. No ha estat una temporada fàcil. L'objectiu de mantenir-se en el nivell de colla de 9 s'ha assolit, però les diverses ensopegades amb el 3 de 9 amb folre i les caigudes d'aquest castell per la Mercè i el Concurs han condicionat molt els resultats finals i l'assalt a la gama extra.
Tot i això, aquesta passada Diada es va descarregar el 3 i segurament només els sabedors de les dificultats donem importància al valor emocional i d'orgull que tenia aconseguir descarregar aquest castell abans d'acabar la temporada. Com que es va fer, i prou bé, es va fer el primer intent de castell de gamma extra, el 9 de 8. No negaré que sóc dels que no m'agrada incloure aquest castell al mateix sac que els altres gammes extres. té la seva dificultat, però un 2 de 9 amb folre i manilles, per mi sí que és estratosfèric, com el 5 de 9 amb folre. El 9 de 8 requereix molt assaig, molta gent i molta força per aguantar, però no considero que sigui del nivell del anomenats abans. Tot i això, es va intentar i s'hi van arribar a col·locar els dosos abans que la canalla tirés avall. Un bon intent, però que reflexa una mica el què ha estat aquesta temporada.
L'any que ve, canvis de tècnica i de junta, i a seguir endavant amb la colla i els castells. La meva aportació no crec que sigui massa diferent, però només pel fet de fer els 20 anys segur que ens mourem una mica més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada