dijous, 10 de novembre del 2016

DEIXEM-HO ESTAR

Què vols dir sobre el tema del dia? Donald Trump, president dels Estats Units. President d'un país que provoca reaccions de tot tipus arreu del món, que aixeca simpaties i antipaties, que és capaç de crear guerres i conflictes a l'altra punta del planeta. Un sexista, racista, xenòfob... té en el seu dit el botó de les armes nuclears. El món és boig, boig, boig... Què han fet aquests sonats dels nord-americans?
Tot això són les reaccions amb què hem despertat avui dimecres. Ara tot són lamentacions, cares de sorpresa i indignació pel què sentim com un atac a la llibertat d'expressió, de... qualsevol dels tipus de llibertat. Però a veure, des del moment en què va sortir clarament guanyador de les primàries del partit que representa, havíem de tenir clar que la possibilitat que sortís vencedor, existien. Quan van sortir a la llum les seves declaracions masclistes va semblar que era l'estocada final. Però no. Independentment del malament que pugui caure la Hillary Clinton, independentment de ser sabedors que és la Clinton no era una gran candidata ni era cap cosa boníssima... independentment de tot això, pensàvem que la teoria del menys dolent donaria la Casa Blanca a la primera dona.
Doncs no. I ara tot són lamentacions i anàlisi del perquè ha passat. Doncs per la mateixa raó que a Europa creixen els partits d'extrema dreta i feixistes. Per la mateixa raó que es permeten manifestacions nazis, per la mateixa raó que un partit ple de corruptes i mentiders sigui el que governi un país, per la mateixa raó que milers de refugiats sirians i d'altres països es troben abandonats per una Europa que ara es lamenta de la victòria republicana.
Hipocresia i més hipocresia. I després, por. Por a què la història es repeteixi. No estem salvats. Les grans desgràcies del món es poden tornar a reproduir perquè la gent oblida, perquè la gent no vol ser bona, perquè la gent no s'educa en el menyspreu a tot al què soni a ranci i feixista, tal com ja comentava a "London has fallen" i a "Esgarrifances". Si no eduquem els nostres nens en la tolerància, i no es fan unes lleis i una societat que tingui els valors com la solidaritat, respecte i empatia com a pilars fonamentals, el món estarà perdut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada