dilluns, 10 d’octubre del 2016

LONDON HAS FALLEN

Aquesta pel·lícula no passarà mai a la història del cinema. Una cinta d'acció on es barreja la destrucció de monuments emblemàtics amb el típic personatge heroic tipus Rambo que pot ell sol acabar amb tots els dolents. Podria haver un tímid intent de buscar en els mateixos USA els motius de tanta violència, però ràpidament ho intenten maquillar com a quelcom inevitable. No, no és una pel·lícula autocrítica dels ianquis envers la seva política exterior tan desastrosa i criminal. Com a pel·lícula doncs, res de nou; pinyau, pinyau i poca cosa més.
Però veure-a en aquests dies en què comença a acostar-se el moment de rellevar Obama a la Casa Blanca, li dóna un toc d'atenció. Està clar que si la presidenta és la Clinton, els nord-americans seguiran sense caure bé, i en molts temes la seguiran pifiant. Però hem arribat a pensar què serà del món si el president és en Trump? ja de per sí sol, era un personatge polèmic i força odiós. Però ara té possibilitats de ser el president d'u
n país que, agradi o no, pot fer molt per la tranquil·litat del món. Així que si surt president aquest home que fa dos dies va haver de demanar perdó per uns comentaris masclistes totalment fora de lloc, com a ciutadans del món haurem d'apretar les dents i patir. Les seves idees respecte com tracta el terrorisme internacional no poden portar res de bo. És possible que els votants dels USA no se n'adonin del perill que poden córrer, ells i tot el món, si l'escullen president? Tan cecs són? No podem pensar que se n'adonaran. La història és plena d'exemples de gent realment sonada en les seves idees que han arribat al poder mitjançant eleccions. Fixem-nos com a molts països europeus, les idees feixistes tornen a sorgir, i els seus partits polítics entren a parlaments i ajuntaments. Com és possible?
L'estupidesa humana és molt gran, gairebé infinita. Només espero que escullin el mal menor, perquè si no, ficcions com les d'aquesta pel·lícula podrien fer-se realitat. Creuem els dis i esperem que algun dia regni el seny en els polítics del món i aconseguim viure en pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada