dissabte, 22 d’octubre del 2016

CAU PEDRA

Des del primer dia que es va saber que, en el marc d'una exposició, es plantarien davant del Born dues estàtues feixistes, la polèmica va estar servida. El que seria sorprenent seria que algú es pensés que no passaria res.
Doncs bé, finalment, mesos després, es va inaugurar l'exposició. I l'estàtua del dictador a cavall (això sí, sense cap) ha durat 4 dies. Mentre ha estat exposada, pintades, ous, estelades, banderes de l'arc de Sant Martí, nines inflables, caps de porc, portes pel "cap... de tot. li han fet de tot. Fins i tot protestes més educades, amb gent manifestant-se amb pancartes. Fins que la nit de dijous a divendres, uns joves la tiressin al terra i l'Ajuntament decidís retirar-la definitivament.
Si l'objectiu era que se'n parlés, totalment assolit. Ha estat tema de conversa i de debat. Però era aquest l'objectiu? De debò es pensen que es pot posar una estàtua de Franco, sigui on sigui, i quedar-se tan ample? Per què aquest és l'únic país que, amb l'excusa de ser molt educats, permetem aquestes barbaritats?
A Alemanya s'estan plantejant cremar i destruir la casa on va néixer Hitler, i l'exaltació del feixisme està prohibida. Aquí, es permet tot perquè som molt moderns. O molt imbècils, no? Si fos un país normal, encara s'ho podrien plantejar, però allò que deia. En el moment en què ens trobem, menyspreats dia rere dia, espoliats, denigrats... Quan fa quatre dies es manifestava gent amb símbols feixistes pels carrers i no passa res. Quan amenacen de mort els nostres polítics (per molt nyicris que siguin) i no passa res. En canvi, per facilitar el debat al Parlament, o posar les urnes el 9N, això sí que ho persegueix la llei.
Doncs no, mentre estiguem vivint d'aquesta manera, no es pot permetre l'exhibició d'un dels emblemes de la repressió contra Catalunya, contra es persones, contra la democràcia i defensar-ho dient que és una exposició didàctica.
Si vols didàctica, vés a les escoles i instituts i digues la veritat sense cap por de la situació actual. Digues la veritat i deixa de buscar l'entesa amb Espanya.
I tot plegat, sense fer esment de la més pura malícia de l'exhibició d'aquests dos pedruscos davant de les restes del Born. De vegades penso que aquests podemites són més rucs i innocents del què podrien semblar en un principi. A veure si de mica en mica van entrant en raó i pugen al carro de la decència i la justícia per al nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada