dimarts, 4 d’octubre del 2016

CONCURS, EL DIA DE LA MARMOTA

Com tots els anys parells, el primer cap de setmana d'octubre es va celebrar el concurs de castells a Tarragona. Un company casteller, un cop acabat, després de més de cinc hores, comenta que és com el dia de la marmota.
Aquesta afirmació es basa en dos conceptes que es van donar lloc aquest diumenge. Primer, el més llunyà emocionalment de la nostra colla, que és la lluita entre Vilafranca i la Vella. Tot i que aquesta vegada hi havia alguna esperança de lluita aferrissada, la mala sort dels rosats va fer que el concurs es decantés pels verds des de la primera ronda. ara bé, com és habitual, la possible consecució d'un castell mai assolit (aquest cop era el 3 de 9 sense folre), podia donar la victòria als de l'Alt Camp. Un cop més, la rauxa de la vella ens feia esperar fins l'últim segon per veure què passaria. I com ja és habitual, el castell rosat no arriba a port i guanyen, un cop més els verds.
L'altre fet que dóna al concurs aquest qualificatiu de la marmota és el paper de la colla de Gràcia. Aquesta vegada va ser la caiguda del 3 de 9 amb folre, que apart de què aquest any està costant més del compte (3 intents i només dos descarregats), es va saldar amb gent bàsica ferida i que va impedir realitzar algun altre castell de la gamma alta de 8. Tot i quedar onzens, vam quedar per darrere de dues colles que actuaren dissabte. Bé, dues colles no; Xicots i els xinesos. És tradicional que la nostra colla no tingui uns resultats massa bons a concurs. poques vegades n'hem sortit contents, i només una eufòrics (justament fa dos anys). Així que ara caldrà esperar un bon grapat d'anys per tornar a tenir una diada maca.
Pel què fa als castells vistos, ja hem comentat la mala sort de la Vella (ai aquell 4 de 10fm); la Joves que tampoc va ser el seu dia, cosa que va aprofitar una esplèndida Jove de Tarragona (tot i no sortir-se'n amb el 3 de 10fm); molt bé per fi Sants i Mataró que van descarregar el 2 de 9fm que no els sortia tampoc en aquesta diada.
És el concurs una diada polèmica però espectacular. Una diada que acostuma a començar bé, però que a la segona ronda, quan comencen els castells límits, comencen a caure castells, convertint-la en una de les diades més accidentades. a veure per quan una més serena. Tot i que llavors, deixaria de ser el concurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada