divendres, 6 de gener del 2017

DESPROPÒSITS

Ara que ja ha passat el dia de Reis i deixem enrere les festes d'aquest Nadal, volia comentar dos temes que no m'acaben de fer el pes respecte aquest dia tan assenyalat. No parlaré de regals, consumisme, el fet d'avançar regals a les edats adequades, etc. No, són dos temes diferents.
El primer, és sobre les diferents carpes, stands o qualsevol altre tipus de muntatge on s'asseu un patge dels reis per tal d'anar recollint les cartes i desitjos dels nens i nenes. A veure... Si se suposa que els Reis arriben el dia 5 a la tarda per fer la gran feinada de la nit del 5 al 6, com és possible que en algunes d'aquestes parades s'hi asseguin... els mateixos reis? Qui ha de venir a recollir cartes són els patges, redimonis. I no, no és una qüestió poc important aquesta, per molt que sembli superficial. Els patges són els ajudants dels Reis (gràcies a ells poden passar per totes les cases), i vénen uns dies abans per poder anar recollint les cartes i anar avançant feina. Per què hi ha grans magatzems o entitats que fan seure els Reis? És que NO POT SER! Per què han de fer marejar la perdiu i fer ballar els cap dels infants? que no veuen que és incoherent? Com pots dir a un nen que els Reis vénen el dia 5 quan al girar la cantonada et trobes un personatge vestit totalment de rei Melcior? Són centres comercials o entitats que senzillament volen que la gent vagi a consumir, o senzillament que es digui "oh, que bé els de l'esbart XXX...". Doncs el què fan em sembla absolutament imbècil.
El segon, té a veure amb la cavalcada (no la de Vic, que ja en parlo en una altra entrada), Parlo de com hi ha gent que és senzillament egoista i maleducada. Et passes una hora o més fent l'estaquirot, en n bon lloc per esperar l'arribada dels Reis, i sempre hi ha aquell grup de 5 o 6 persones que arriben 5 minuts abans que comencin i es posen allà on estàs tu. O aquells que són més grans i es posen davant dels nens més petits. Ai, l'educació... no la de les escoles, sinó la dels modals. Aquesta es perd a les cases! I no es trobarà mai més, ja que els nens aprenen del què veuen que fem els grans. I si els pares menteixen o fan trampes, els fills també ho faran.
PD. No comento res sobre aquelles localitats on encara apareixen Baltasars pintats, com si la raça negra no existís al nostre país. Francament patètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada