dilluns, 2 de gener del 2017

EL DETECTOR D'ANTIPÀTICS

Comencem l'any 2017 amb una experiència molt interessant: donar una volta amb el trenet de Gràcia. Sí, així com sona. Aquest trenet és una iniciativa dels botiguers del Carrer Gran, per tal de donar un aire més nadalenc al carrer i així mirar d'augmentar les vendes. O potser ho fan altruïstament? Però bé, aquest no seria el tema.
Un cop puges al trenet, vas circulant, mentre vas veient passar la gent tot escoltant nadales, algunes més ben interpretades que d'altres. Però aquest tampoc és el tema.
Una de les característiques d'aquest viatge, és que normalment els nens i nenes que hi van, saluden la gent dient "hola", "Bon Nadal", i altres frases animoses. I és llavors quan té lloc el miracle del Nadal. Tenim persones que ja passegen alegres, i quan veuen el trenet i els nens a dins cridant, retornen la salutació, dient adéu amb la mà. Després tenim altres persones, que caminen amb cara seriosa, mirant el terra, amb preocupacions al cap. I quan veuen aquest espectacle, els canvia la cara i saluden amb un somriure que els dura una bona estona. Potser fins i tot, a algú li canvia l'humor i es mostra més content durant molta estona fins que es topa de nou amb la seva realitat. És en aquest cas quan parlo del miracle del Nadal.
I finalment, com diu el títol d'aquesta entrada, el detector d'antipàtics. Persones que se'ls saluda, que els nens se'ls miren amb aquella alegria de nen, i són incapaços de fer cap gest de complicitat mínima, de simpatia. Segueixen amb cara de gos, no contesten o miren cap a una altra banda. Ho sento molt, però qualsevol persona que és incapaç de fer un somriure veient aquests nens al trenet cridant, és un solemne antipàtic o antipàtica, una persona que deu dur una vida desgraciada, no pas perquè la tingui, sinó perquè la seva actitud és així, desgraciada. Quin mal cos et deixaven aquesta gent que són incapaces de mostrar un bri de simpatia, ni que sigui fingida. Em sap greu per ells, però deu ser una llàstima tenir cap tipus de relació amb gent com aquesta. Sense desitjar-los cap mal, ja s'ho faran. La seva antipatia ja els farà trobar el seu lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada