dijous, 5 de gener del 2017

FANALETS INDEPENDENTISTES

De ganes de fer el passerell n'hi ha als dos bàndols. I em molesta una mica molt que dins la facció diguem-ne independentista, em puguin dir que si caic a les urpes dels unionistes, si em deixo entabanar per ells, etcètera etcètera.
Promoure l'ús de símbols independentistes a la cavalcada dels Reis d'Orient és un error. I ja està. I tant se me'n dóna que faci 4 anys que es fa a Vic. Doncs fa 4 anys que s'equivoquen. Demostrar salut com a país és acceptar quan t'equivoques, quan te n'adones que no has encertat la decisió. Ho reconeixes, demanes disculpes, i tires endavant. Tot molt normal. En un país normal, no? El què no es pot fer és justificar-ho amb el temps que es porta fent això, o començar a passar llista a totes les bestieses que fan a Espanya utilitzant també diades infantils per a mostrar ideologia espanyolista. És com el recurs aquell de pati d'escola: quan li preguntes a un nen perquè ha fet una cosa malament i et contesta "és que ell també ho ha fet". Homeeeee, no siguem infantils! I criticar aquest fet no és alinear-se amb els espanyols ni cultivar l'auto-odi. No fotem! Tant costa veure les coses?
Ho sento molt, però no es pot utilitzar un dels dies més màgics de l'any, un dia que és propietat exclusiva dels nostres infants, per a fer mostra de la força independentista.
Em fan gràcia moltes altres de les excuses que posen persones i personalitats que admiro i respecto. Però no hi estic d'acord. I no sóc menys independentista que abans. Al contrari, ho sóc encara més.
També em molesta, és clar, l'ús partidista que n'han fet els mitjans espanyols per carregar contra Catalunya. La gran majoria de coses que diuen se les inventen, exageren i menteixen vilment. Com han fet sempre, no? Indignem-nos amb la seva intolerància, ignorància i maldat. Però també toquem el crostó a qui toqui. Els nens poden anar amb estelades quan vulguin i com vulguin, però no vulguis barrejar sentiments amb màgia. almenys no aquesta nit. No els donem motius per a mentir encara més. Per culpa d'aquest fet, he hagut de sentir altra vegada per la televisió espanyola privada (T5), que a les escoles s'adoctrinava els nens, que se'ls manipula per a ser independentistes. Això sí que m'encén, i no pas la flama dels fanalets. Centrem els nostres esforços en aconseguir el nostre objectiu i deixem-nos de contes mal escrits com ho és aquest.
Tenim un projecte entre les mans que és més important que aquesta polèmica. Però si s'hagués sabut reconèixer l'error, ens hauríem estalviat hores i hores de tonteries diverses, insults desagradables i llançament de ganivets entre nosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada