dijous, 14 de novembre del 2019

VOTA, VOTA,,,

I com qui no vol la cosa, mig any després es tornen a convocar eleccions a Espanya perquè no s'han posat d'acord els que van sortir votats. I tornem a tenir eleccions, i tornem a tenir campanya electoral, i tornem a tenir els debats i les proclames sense sentit i disparatades de cada un dels partits polítics. Pel què fa a la part que ens interessa, la catalana, per primera vegada es presenten les CUP a les eleccions espanyoles amb l'objectiu de bloquejar-los més. Els de Junts per Catalunya continuen igual i ERC també, però amb en Rufain de cap de llista després del lamentable espectacle de l'intent de legislatura passada, quan van regalar els seus vots al PSOE a canvi de res.
Un cop passades les eleccions, hi ha moltes lectures a fer:
- Ens vam quedar amb 23 diputats, només un menys de la meitat. Que bé que hauria anat tenir més de la meitat de diputats independentistes (en són 48 a Catalunya). Segurament, si molts dels independentistes enfadats haguessin votat, ho hauríem aconseguit.
- Torna a guanyar ERC (no ho acabo d'entendre) però amb dos diputats menys, mentre el Rufian es feia fotos amb gent de VOX
- Entra la CUP amb dos diputats. Ara a veure com ho fan.
- A Espanya guanya el PSOE amb 2 diputats menys, i ara resulta que sí que pacten amb Podemos, que també tenen menys diputats dels que tenien. Per què no van pactar abans i ens haguéssim estalviat veure com els feixistes aconseguien multiplicar els seus suports?Clar, que llavors també ens hauríem perdut la castanya de Ciutadans que ha provocat la dimissió i pèrdua de vista del Rivera.
- Amb tota la repressió que hi ha hagut darrerament, tornarà ERC a oferir els seus vots al PSOE? Hi ha qui diu que clar, perquè és un govern d'esquerres. La mare que els va... En aquests moments, se'm rempamplinfen les dretes, les esquerres i les mitges tintes... Ara només és independència, i després la societat ja es tronarà a posicionar. Però aquesta mania de posar els interessos del partit davant del país en la situació actual, em posa dels nervis... Quina mandra em fan tots els polítics, per favor...
Doncs res, a veure com acaba el conte del congrés, que per nosaltres, acaba sempre igual, rebent més patacades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada