divendres, 14 de febrer del 2020

SI NO T'AGRADA, ET FOTS

Supercampiones.
Les noies del Barça femení s'han proclamat campiones de la supercopa espanyola en un altre show muntat per la Federació esp. de futbol, amb un campionat a quatre (com la masculina) però a Salamanca enlloc d'Aràbia Saudita.
Després de superar l'Atlètic de Madrid a les semifinals (creuem els dits perquè a la Champions sigui així de fàcil), van jugar la final el diumenge passat a les 12h del migdia (hora de màxima audiència a televisió) contra la reial Societat.
Tant si van ser els astres com si no, un molt bon dia de les nostres i un molt mal dia per les basques, la qüestió és que el resultat va ser de 10 a 1 a favor de les catalanes. Totes molt contentes, sí, tot molt guai, però clar, ja han sortit els rabiosos de la península queixant-se de si abusen, que això no es pot permetre, que si l'educació, blablabla... És curiós que quan el Madrid goleja a algun equip, aquestes veus tan preocupades per l'autoestima dels futbolistes, no apareixen per enlloc. Clar, és que una cosa és el Madrid i una altra molt diferent, el Barça. Bé, deixem-ho.
El què em va semblar fatal són les declaracions de l'entrenador de la Reala, queixant-se a la Federació si era això el què volien, que hi hagi humiliació per part de les poderoses, i aquí ve el tema, "Clar, juga un equip ple d'estrangeres i les nacionals a la banqueta", que això no estava bé. Això ho llegeix algú profà en la matèria, i ja es fa seva la idea de què això és així. Doncs mirem l'alineació del Barça en aquella final tan humiliant per ell: Sandra Paños a la porteria; defensa de quatre amb Marta, Maria, Andrea i Leila; al mig del camp, Patri, Alèxia i Mariona; i al davant, aquí sí, Graham, Martens i Oshoala. És a dir, que tres estrangeres d'un total d'onze. Ep! Que potser comptava les catalanes com a estrangeres! En aquest cas, en serien set. Però no crec que hi penses, en això. I van sortir a jugar Candela, Aitana i Vicki (tres catalanes més). Més tard va rectificar i matisar les declaracions, però el mal ja estava fet.
Total, que l'argument d'aquest bon home se'n va a norris amb una facilitat tremenda. Però clar, ha aconseguit que siguem nosaltres qui justifiquem l'errada. Què hi farem. Seguirem gaudint d'aquest equip, que ara anirà per la copa de la Leti, seguirà al capdavant de la lliga i ja veurem fins on arriba aquest any a la Champions. Però sense dubte, aquesta temporada ho estan brodant. I sí, hi ha més calers, és veritat, però encara lluny de la igualtat desitjada i que els altres clubs encara van molt més endarrere en aquest tema. I no és qüestió de nacionalitats ni mandangues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada