diumenge, 23 de febrer del 2020

FINAL (PRIMERA PART)

Vikings arriba al seu final. La sisena temporada serà l'última d'aquesta sèrie que ha volgut crear una ficció històrica procurant ser el màxim de fidel a la veritat d'aquests mítics personatges de l'Escandinàvia de l'edat mitja. Com han fet en les últimes temporades, aquesta sisena també l'han partit en dos trams de deu capítols cada una (vint en total). I a l'espera del desenllaç final, ara hem gaudit de la primera meitat.
Cal dir que potser no ha estat tan potent com la cinquena, però ho ha estat més que altres temporades més fluixes. Més enllà del mític Ragnar, els veritables protagonistes d'aquesta sèrie són Lagertha i Bjorn. Fins i tot Bjorn per sobre d'ella. L'evolució del noi (home) des de que era un nen als primers capítols fins l'actualitat és brutal i espectacular. sense dubte ell és el fil conductor. La seva mare, no es queda pas enrere. Sense ella, la sèrie no seria el mateix. Per això (alerta spòilers a partir d'aquesta línia!!!!), el seu final és dels que saben greu. L'últim capítol també acaba de manera sobtada respecte en Bjorn, però pel què diuen els productors, encara no està acabat, i seguirà fins al final (o almenys ho intentarà). No hauria estat un bon negoci acabar amb ells dos quan falten encara deu capítols. Els altres que queden, no tenen ni la meitat de carisma de la mare i el seu fill.
No sabem què ha passat a en Floki, suposem que ho sabrem en la segona tongada de capítols. Veurem també si un dels mítics víkings, Èrik el Roig, nou en aquesta temporada, ens insinua el seu viatge fins a Amèrica. Dubtós. Ja que encara no han arribat ni a Groenlàndia. I després, tenim a Ivar. Home... després de tantes temporades tenint-lo com un boig sàdic, la seva calma en aquests capítols ha estat una mica massa ensucrada. Gairebé se'l presenta com una víctima de les circumstàncies, com si ens hagués de fer llàstima, amb tota la crueltat que havia desplegat anteriorment. No ha estat precisament una cosa que m'hagi fet el pes, ni molt menys.
El rigor històric, difícil de seguir, s'ha volgut mantenir al màxim. sigui com sigui, el final, quan arribi al desembre, serà amb tota probabilitat, espectacular com ho ha volgut ser tota la sèrie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada