dilluns, 15 de febrer del 2021

IGUAL PERÒ DIFERENT

Es pot estar content amb el resultat de les eleccions d'ahir? La resposta és no, és clar. Hauria volgut una victòria independentista molt més clara, que no deixi lloc al dubte. Que la primera posició no fos pel PSOE, que VOX no existís, i moltes altres motius que anirem desgranant. Però per altra banda, hi ha motius per no estar tristos.

Per primera vegada, els vots dels partits independentistes superen la barrera del 50%, i passem de 70 a 74 diputats, 4 més que al 2017. Torna a estar sobre la taula el govern independentista. Tots aquests canvis positius (que sumem més que abans, que som més de la meitat, la pujada important de la CUP) es veu emboirada pel canvi del primer lloc. Junts deixa lloc, per un escó, a ERC. Com sempre, volien enterrar Puigdemont, i allà continua, perden només un escó. Aquí podríem comentar que la separació del PDCat ha estat molt influent, ja que els vots que s'ha emportat l'antiga CiU, haurien tornat a donar el primer lloc als de Junts. Però no ha pogut ser. Les escissions dins el partit han provocat un lleuger retrocés, molt petit pels detractors. que es fotin. Però ara el primer lloc és per ERC. Què voleu que us digui... preferiria que no fos així, però aquí els tenim. Per una banda, tenim el tema del govern. Cada vegada que ERC ha tingut poder dins l'executiu, ho ha fet com el cul. Ni amb el tripartit, ni amb Junts, mai ha estat a l'alçada, sempre ha fetuna gestió pèssima dels seus departaments i mai ha aprofitat la situació. Encara més, en alguns moments, se l'ha vist poruga i pactista enlloc d'esquerrana i trencadora. veurem el què faran ara que estan agafant la paella pel mànec. tenen l'oportunitat de no decebre el país. Aviat veurem què en fan.

El partit més votat, però, ha estat el PSOE. I en treuen pit. I l'Illa diu que es presentarà a la investidura. O és imbècil o és un provocador com l'Arrimadas vestit amb pell d'ovella. És la façana del Clark Kent, però dins no hi ha Superman sinó Llucifer. Senyor Illa, gestor espanyol de la pandèmia que pitjor ho ha fet a tot Europa, no suma. Punt. Sempre que ERC no faci un Judes, clar... I surten i parlen del canvi, que s'ha acabat el govern independentista, que està clar que la gent vol canvi. A veure. Si han guanyat, és perquè Ciudadanos ha passat de 36 diputats a 6! No pas perquè ningú vulgui canviar res. Que algú li expliqui que els independentistes sumen un 51%, més que abans! De quin canvi parla? Els espanyols, són tan curts de gambals, que ara voten PP, ara votes, Ciudadanos, i ara els toca a ells. Van d'un cantó a l'altra. Són tan moldejables, tan influenciables, que depenen totalment de la publicitat que en facin els mitjans espanyols. I ara tocava promoure el PSOE. I els garrulos voten PSOE. D'aquí uns anys, depenent del què necessiti Espanya, votaran una altra cosa.

De Ciudadanos ja hem dit el què tocava. Bye, bye. I el PP, tres quarts del mateix, de 4 a 3, encara pitjor. Però si Ciudadanos ha pedut 30 escons i PSOE n'ha guanyat 16... on són els altres? Doncs a VOX, on si no? Almenys, queda clar que el vot espanyolista no creix, simplement va d'un partit a un altre, per allò que comentàvem del garrulisme. És clar que veure com l'extrema dreta campa lliurement pel Parlament fa venir esgarrifances. Però això ha estat gràcies a la propaganda que n'han fet els mitjans i la resta de partits, permetent que el discurs del racisme, l'odi i la xenofòbia es pogués sentir. Com ja hem dit altres vegades, al feixisme no se'l pot deixar, se l'ha de combatre. I a la merda els defensors de la llibertat d'expressió quan aquesta expressió va en contra de la vida i els drets humans, S'ha de ser imbècil per defensar la llibertat d'expressió en el cas del feixisme. Em ve al cap un vídeo on surten unes pijes de Sarrià, totes mones elles, dient "yo voto a VOX". Doncs mireu, pallusses, què us sembla si us fiquem en una habitació amb altres votants d VOX com vosaltres? Tenen un sobrenom: manada. I em sap greu per elles, però potser que utilitzin el poc cervell del què disposen.

No, no em deixo ningú, no... falten el equidistants. Els comuns. els podemites, els amagats de la falsedat pura. mantenen els mateixos escons. I ells, segueixen a la seva, que trucaran a PSOE i ERC per fer govern, a les forces d'esquerra. Punt 1. Si truca les forces d'esquerra, per què no truca també a la CUP? Fins quan hem de seguir veient aquests gràfics que no els col·loquen ni amb el bàndol independentista ni en l'espanyolista? No està clar encara que són espanyolistes? De veritat algú encara s'ho creu? Bé sí, ERC s'ho creu, i la CUP (ai senyor...després que els ignoressin) també.

Així, que tot obert, com sempre. Igual, però diferent. A veure si per fi posen seny i fan les coses bé d'una vegada. Confiança poca, esperança sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada