dijous, 11 de febrer del 2021

DIUMENGE ES VOTA

 Quants mals de cap sobre aquestes eleccions. Primer, el fet de fer-les, de la manera que s'han produït, gràcies a la inhabilitació del President Torra. a Espanya segueixen decidint quan toca fer eleccions a Catalunya. I així seguim.

A continuació, el fet de coincidir les eleccions amb la tercera onada, amb els seus defensors i retractors. Els que diuen que com es pot anar a votar amb les restriccions vigents, i els que creuen que si es pot anar en autobús, com no es pot anar a votar. Realment, hi ha arguments totalment vàlids tant a favor com en contra de la decisió. Però com sempre, el fet que qui ho decideixi siguin els feixistes del TSJ, fa decantar la balança cap al "no s'haurien de fer". Però clar, les enquestes i el moment eren favorables a un parit espanyol, i per tant, s'havia d'aprofitar i fer-se el dia que s'havia dit.

I just quan comença la campanya electoral, quan encara està vigent el confinament municipal, els tancament de locals, etc., va i diuen que el confinament es pot saltar si vas a un míting electoral. El clam d'indignació va ser brutal. La veritat és que la gent que decideix aquestes coses, o bé ho fan després de prendre's 20 gin-tònics estil Sant Hilari o no s'entén. Un cop més, queda demostrat quela classe política es pensa que en aquest planeta només existeixen ells, i no paren de mirar-se el seu melic. Les persones, no els importem pas, som l'eina per aconseguir la seva cadira parlamentària.

I amb tot això, no es pot oblidar que són les eleccions al Parlament de Catalunya, on es decidirà el futur govern del país i el proper president o presidenta del país. Eleccions, una altra vegada. I respecte l'últim cop, hem anat a pitjor. El temps va passant i no hem aconseguit massa res. I la imatge de desunió del govern, combinada amb la seva ineptitud per resoldre la quotidianitat han provocat el desencís en molta gent. I això, aquest diumenge, donada la situació sanitària, pot provocar que molt votant independentista es quedi a casa. Aquest és el perill número 1. Perquè ja sabem que si votessin tots, guanyàvem de carrer. Però covid + inútils han donat lloc a desmobilització. Només cal esperar que als unionistes també els faci por o mandra anar a a votar.

I res de votar per "Correos". Per aquesta banda sembla possible que ens colin una manipulació de vots brutal, i per això justament el PSOE insisteix en el vot per correu. Se'ls veu el llautó. Alguns diuen que no pot ser que es manipuli. Però si el 2017 van fer el què van fer a l'estiu i a la tardor, dubto que falsificar paperets els suposi cap trasbals de consciència.

Perquè les coses com siguin, cal guanyar. Cal que les forces independentistes, sota les sigles que siguin, entre totes siguin més del 50%, i més de la meitat del Parlament. Cal demostrar que encara hi som, i que seguim amb l'objectiu clar(almenys nosaltres). Evidentment, tinc la meva idea sobre quina de totes les forces hauria de ser la que quedés primera, independentment de la suma d'escons. Espero que així sigui. Però com a mal menor, que sumem, això és vital. qualsevol cosa que no fos ser més de la meitat seia el principi de la fi. Fa por que els vots indepes de Primàries i PDCat es perdin, la veritat...

L'entrada de feixistes neonazis al Parlament fa respecte. Por no, aquesta gentussa ha existit sempre, i abans votaven altres partits espanyolistes, com PP, Ciudadanos o PSOE. I ara tenen el seu führer amb barba particular. Evidentment que millor que no hi fossin, però sembla que no ens en podrem lliurar. Quins grans moments amb les rebudes que tenien a diverses poblacions catalanes aquests dies. I sentir els "progres" espanyolitos i podemitas "condemnant els fets... Que si llibertat d'expressió, que si polítics... sí clar, igual que Hitler, que potser la gent oblida que abans de fer el què va fer, va guanyar les eleccions a Alemanya. Espero que els vots unionistes quedin repartits de diferent manera que a les altes eleccions, però sobretot que no siguin més. I això només passarà si som nosaltres els que creixem.

Bé, queden pocs dies. Aviat en sabrem el desenllaç de tot plegat. Nervis. Incertesa. El 2021 continua on fire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada