diumenge, 14 de febrer del 2021

THE NEW MUTANTS

 Abans de capficar-me i posar-me nerviós amb el resultat de les eleccions, calia desestressar-me amb alguna pel·lícula que em fes concentrar només en alguna història fantàstica i d'efectes especials. L'escollida ha estat The new mutants, un intent de revisitar el tema dels mutants, ja treballat a fons amb els X-men i donar un aire nou més actual i adolescent al tema. La història de la creació de la peli és llarga, i enmig hi ha també l'adquisició de Marvel per la Disney. Al final la van anar retardant. semblava que convertir una pel·lícula de superherois en una de terror no acabava d'encaixar. Al final la crítica la deixa per terra, i no se sap si hi haurà continuació pels interrogants que han quedat oberts.

Una noia índia es desperta en un hospital especial per a joves amb poders després de sobreviure a la destrucció total del poble on vivia. Allà es trobarà 4 joves més, cadascun amb els seus poders i una doctora que els va fent teràpia. no hi ha ningú més. A poc a poc s'aniran succeint fets estranys, en què veiem com van apareixent les pors de cada un dels joves, fent-se molt reals (tipus malson d'Elm Street, però desperts). També es descobrirà que aquell hospital no és el pas previ per tal d'anar a l'escola dels X-men com creuen tots al principi.

Si busques una pel·lícula de superherois o de terror de qualitat, aquesta no és la que has de veure. Si vols veure una pel·lícula que aporti alguna cosa nova als mutants, tampoc serà la que toca veure. A veure, ho intenta, és veritat, li dona un canvi de vista, ja que aquí no són pas herois ni han de salvar el món de res, sinó que s'han de salvar d'ells mateixos. I és clar, cal celebrar que de mica en mica es vagi trencant els estereotips i veiem com la nia protagonista no és hetero! Parlant de noies protagonistes, celebrem retrobar-nos amb "Arya Stark" en un nou paper. L'actiu que hauria de portar la veu cantant, no acaba de tenir carisma, i sort hi ha de la Maisie i de la "Liliana " a la peli, que se la mengen en patates a cada escena. El càsting de l'equip (i mira que només calia trobar-ne cinc), no va ser molt encertat, en això tenen raó els crítics.

Tot i que no serà cap hit del cinema, a complert amb la funció que tenia en el dia d'avui. la veritable pel·lícula de terror, el recompte de vots de les eleccions, comença d'aquí molt poquet. Esperem que acabi bé i no tingui seqüela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada