dimecres, 6 d’octubre del 2021

THE GIFTED (x2)

Abans d'escriure aquesta entrada, he llegit què vaig comentar en acabar la primera temporada de The gifted, perquè ho recordava com a una mica pobra. I sí, el meu record, que tampoc era tan llunyà ja que la vaig veure a l'agost, era tal com ho recordava: una sèrie de mutants que estava bé, però que no acabava de complir les expectatives, no acabava d'enganxar del tot.

Ara, n cop acabada la segona temporada i sabedor de la notícia que no hi haurà tercera per baixa audiència m'ha fet empipar de valent. Aquesta segona tongada de capítols és molt millor que la primera. Des del primer capítol (en té setze), veus un tarannà diferent, un desenvolupament més madur, sense tantes floritures, i tot i que es van donant a terme altres subtrames, no els passa com anteriorment, que semblaven poc creïbles, sinó que aquesta vegada aconsegueixen que encaixin com un bon trencaclosques. Amb la resistència mutant dividida i gairebé anul·lada, trobem ara per una banda els que queden vius i aguanten la bandera de la resistència intentant remuntar-ho tot. El cercle intern, que vol anar de cara a barraca fent de les seves, i lluitant contra humans i conta mutants a la vegada. I els purificadors, racistes que supleixen el paper dels sentinelles i que mostren la cara més crua de la xenofòbia. Els capítols van passant i van aconseguint interès en cada un d'ells, donant més contingut, més debat i també, aquest cop sí, alguna sorpresa.

Si la primera temporada aconseguia un valoració personal de 6'5, aquesta segon arriba al 8 i fins i tot al 8'5 sense discussió. Al meu parer, només falla just al final quan reapareix un personatge que teòricament ja no hauria de ser. El fe que alguns protagonistes vagin caient per les lluites en joc, fan de la sèrie un espai en què no tot és sucre ni finals feliços, donant-li un aspecte més real, de que les coses no tenen perquè sortir bé. És a dir, si no fos pels últims tres minuts, hauria estat una temporada excel·lent.

I a sobre, resulta que aquest final, que dona peu a la tercera temporada, estiguis o no d'acord en la manera de presentar-ho, acaba sent un bluf perquè no hi haurà continuació. La manca d'audiència ha fulminat la sèrie. A veure, serà que l'audiència que tenia no compensava els gastos que comportava, per efectes, personal, etc. Dubto molt que hi hagi sèries que no segueixin fent-se amb audiències molt menors. Pots donar una volta al món de les sèries televisives del moment i trobarem centenars de produccions molt més dolentes i amb menys seguidors que The gifted. Trobo molt injust que ho paguin amb ella. No dic que no hi hagués poca audiència, comprensible perquè com ja he dit, la primera temporada no enganxava, Si l'haguessin cancel·lat llavors, s'hauria entès. Però en acabar la segona, que li ha aportat indiscutiblement més qualitat, no sé, fot, què voleu que us digui.

Així ens quedem sense poder seguir la lluita entre mutants radicals i mutants de taules de diàleg, del debat si cal lluitar fort contra la injustícia o més suau. Per últim, comentar que de tots els bons moments d'aquesta temporada, em quedo amb l'atac al banc, quan l'equip que ho fa es planta davant de la porta i veus que està format per un noi mutant i 6 noies. Poder mutant femení brutal. No deixa de ser curiós i segur que no és una casualitat aquest fet. En canvi, a la resistència està equilibrat en un 3 a 3. Missatge d'empoderament clar. Que malauradament, es queda aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada