dilluns, 11 de desembre del 2023

MÉS MÀGIA

La saga de Harry Potter té un començament i un final, tant els llibres com les pel·lícules. Sí que hi ha hagut l'adaptació teatral de la continuació (El llegat de la mort) i la franquícia d'Animals fantàstics. Però d'en Harry ja està tot fet i decidit... fins que a l'autora li vingui de gust fer alguna bogeria. Mentre això no passi, seguirem gaudint del què ja existeix. Però per seguir traient diners de la gallina d'or, s'han d'empescar altres invents.

A Barcelona ha arribat un d'aquests invents. S'ha establert al Port Vell una exposició del món de Hogwarts on es poden trobar recreacions d'espais, figures, vestuari, i algunes activitats interactives que et fan transportar a aquell món. La qüestió és l'actitud amb la que hi vas. Si et deixes seduir i et converteixes de nou en un nen-jove-adolescent, t'ho pots passar molt bé, i fins i tot se't fa curt, tot i que hi vam estar una hora i mitja dins. La veritat és que t'hi pots passar més estona si vols gaudir de tot. 

L'exposició estava a tope, i ja us dic que amb el preu que valen les entrades, els surt a compte, segur. Per què crear res nou si amb el què ja tens (fa més de 20 anys del primer llibre!) encara rendeix a aquest ritme de diners? Però bé, tot i el preu que, per molt maco que sigui, és desorbitat, realment si ets fan dels personatges i la història, t'ho passes d'allò més bé. Apart de les fotos habituals que et pots arribar a fer, ho tenen ben muntat perquè et donen una polsereta que et permet identificar-te amb una casa (Gryffindor, etc) i fer alguns jocs interactius que donen punts a la casa que has triat. Per cert justament la casa d'en Potter i companyia és la més triada de calaix (tenien 90000 punts, mentre que les altres en tenien uns 20.000). Si hi hagués pensat, hauria representat la casa de Ravenclaw, perquè la gran Luna Lovegood era d'aquella casa.

Algunes de les activitats eren fer un conjur Ridiculous, o bé invocar el patronus, o saber els ingredients d'alguna poció. Jo vaig triar la Felix Felicis per veure si aquest final de trimestre tinc sort i les coses van bé... Pots llençar una pilota als aros del quidditch, pots entrar a la cabana d'en Hagrid... i evidentment, veure elements de les pel·lícules com la copa dels tres mags, la porta de la cambra secreta, l'espasa de Gryffindor, el diari d'en Tom Riddle... I també pots posar el teu nom al mapa d'amagatotis o bé sentir cridar una mandràgora quan la treus del test.

Total, que és un passeig per la màgia de Harry Potter que si no fos pel preu seria una opció d'activitat excel·lent. Si t'oblides d'aquest detall, t'agafen ganes de tornar a submergir-te en aquest món màgic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada