diumenge, 24 de desembre del 2023

LIS MILLIRS DI L'INY (III)

El món de les sèries de tv s'han guanyat un espai important en l'oci de l'any, de manera que ens trobem ja davant del tercer any que en faig el rànquing. Abans de fer-ne la revisió, tenia la sensació de que no havien estat moltes sèries (l'any passat van ser divuit sèries diferents però 27 temporades en total), i ho he encertat i ho he errat. M'explico: de sèries diferents han estat 19, una més que el 2022, però en canvi, en temporades han estat 21 (només de dues n'he vist més d'una), donant aquesta sensació de no haver-ne vist tantes.
Hi ha hagut de tot: comèdies, drames, ciència ficció, fantasia, aventures i policíaques. una bona barreja per poder gaudir d'estils diferents. Encara que quan faig aquesta entrada encara no he acabat l'última sèrie, puc fer el rànquing perquè no estarà al top five ni ten. Han estat les següents: Andor, Willow, Big Sky, The mandalorian, National treasure, 24 Legacy, Der Schwarm, Secret invasion, Kindred, El barco, The passage, Only murders in the building, Abbot Elementary (dues temporades), The Orville (dues temporades, Ahsoka, Loki i Great expectations.
I quines han estat les cinc millors? Doncs són les següents, però abans d'això, un comentari sobre la cinquena posició. En realitat és un cinquè lloc que és un triple empat de tres terceres temporades. la de Big Sky, la The mandalorian i la d'Only murders in the building. Les tres tenen el mateix mèrit i èxit, però només en posaré una. No serà Big Sky perquè tot i ser-ne mereixedora, ja va ocupar el top five en un rànquing anterior, i per tant, deixo el privilegi  una altra 8encara que per mèrits podria ser la que està un punt per davant d'elles).Podria ser The mandalorian perquè justament les anteriors temporades,, vistes el 2020, no existia encara el rànquing, que segurament hauria guanyat. Així que, tot i destacar aquest triple empat, això quedaria així:
5ª: ONLY MURDERS IN THE BUILDING: la poso a ella perquè l'any passat també s'ho hauria merescut (sobretot la primera temporada més que la segona). Aquest cop han remuntat, ha estat divertit i emocionant.
4ª: KINDRED. Aquesta història de viatges en el temps que tenen una bona trama tot i algunes llacunes. Arriba el rànquing pel fet diferencial més que per altra cosa, i perquè en el fons, m'ha despertat curiositat.
3ª THE PASSAGE: Aquesta història de mig zombis i mig vampirs, ha estat molt i molt bé. també té els seus moments poc encertats, i em fa molta ràbia que no facin la continuació quan hi a moltes merdes a la tele. Molt bona (per mi, clar).
2ª THE ORVILLE: Les aventures espacials de la nau Orville han estat un dels descobriments de l'any. Tot i ser en el fons, una trama bàsica coneguda, la manera d'enfocar alguns temes, el carisma dels personatges, l'humor destroyer en molt moments, la fan digna d'ocupar la segona posició del rànquing. Afegir que en aquests moments estic devorant la tercera temporada, que ja acabaré el 2024.
1ª ABBOT ELEMENTARY: Curiós que les dues sèries que n'he vist més d'una temporada són les que ocupen els primers llocs, però és que la simpatia d'aquests mestres, a quin millor, els fets que viuen... tot i la distància amb les nostres escoles, han estat un alè d'aire fresc i divertit que han ajudat a viure els dies amb més humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada